![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
chciałem się dowiedzieć czy po wysłaniu formularza i przesłaniu go metodą post, jego nazwa też jest w jakiś sposób przesyłana?
Dla uproszczenie podam przykład. i dokładnie chodzi o to żeby po kliknięciu na Wyślij1 w poscie znalazła się nazwa formularza1 a po kliknięciu na Wyślij2 nazwa formularza2. Wiem że można to ominąć za pomocą pola hidden, ale chciałem wiedzieć czy coś takiego jest możliwe. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aby zobaczyc co jest wysylane postem z formularza mozna uzyc:
Mam nadzieje, że to Tobie pomoze przynajmniej w zrozumieniu co jest przesylane metoda POST... Z tego co wyświetla var_dump($_POST) wynika, że nazwa formularza nie jest przesylana... być moze jest jakas metoda poza użyciem <input type=hidden> Ten post edytował dem 31.07.2006, 17:26:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2006 Skąd: okolice Elbląga Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast <input type="hidden"... można dla przycisku pierwszego dać nazwę, np. Formularz1 a dla drugiego Formularz2, a poźniej sprawdzić, który przycisk został palnięty i w zależności od tego wykonać odpwiednie kroki.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wim, ze niepelna odpowiedz to czasem zadna odpowiedz ale gdzies mi sie obila forma
this.document.name uzywana w JS przy onchange, chyba daloby sie to polaczyc z document.submit na przycisku iw jenym kilku wyslac nazwe i zatwierdzenie formularza ... moze ktos to rozwinie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:05 |