![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod
który podstawia mi zamiast np {title} tekst $title (w tym echo $szablon pokazuje mi $title jako tekst a nie zawartosć zmiennej $title) no i jak włąsnie zrobić, żeby przetowrzyło mi {title} na $title, ale zamiast tego $title wyświetliło mi jej zawartosć (np Moja Strona) pozdrawiam ![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zrób tak:
uzycie:
templat:
Ten post edytował Athlan 31.07.2006, 13:41:09 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm no niby ok jest wszystko, ale ja to bardziej obiektowo robie
![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta? kod z posta #1 chyba nie jest obiektowo...
mój parser (prehistoria) ma za zadanie pokazać Ci że masz wsadzić dane do tablicy i wywalić je w parserze w foreach() w odpowiedni sposób to na tyle ![]() pozdrawiam Cię ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
no tak ale mój kod łatwo obiektowo przerobić
![]() ![]() przerobiony kod jak by ktoś chciał (odrazu jako klasa ![]()
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
omg, przecież to bedzie dłuzej chodzić... pomyśl czasem czy pojedynczychfunkcji po prostu nie mozęsz zostawić...
@Lee: po to Ci ten kod dałem żebyś sobie go wziął... btw opis całości jak coś: http://www.vgroup.pl/tutorials/4/ edit: i daj sobie tam konstuktor jeszcze... cache dopisz ![]() pozdrawiam ![]() Ten post edytował Athlan 31.07.2006, 14:19:14 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
narazie robie system newsów obiektowo + templaty więc w cache się nie bawie jeszcze, ale konstruktor...
UPDATE Jak zrobić, żeby czytało kod z pomiędzy znaczników <!-- START news --> i <!-- END news --> ? ponieważ chcę w jednym pliku zrobić wyświetlanie newsów, dalszej części ich i dodawania komentów i to będzie wyglądać tak (news.tpl) Kod php
da się tak zrobić ? :| Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Lee 31.07.2006, 16:44:15 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
nie wiem... może zastosuj tutaj preg_replace_callback" title="Zobacz w manualu php" target="_manual hmm ?
odpowiednią część kodu wlepić w tą funckję i przeparsować, nie wiem czy to dobry pomysł ![]() pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
wymyśliłem, żeby użyć wyrażeń regularnych (słabo je znam coś ....) i zorbić tak, że mam kod
<!-- START news --> i <!-- END news --> i wyrażeniami regularnymi zrobić tak żeby przerobiło <!-- START news --> na if ($_GET['mod'] == 'news') { a <!-- END news --> na } tylko nie wiem czy da rade takie coś zrobić to 1, dwa to jeżeli da rade to nie wiem jak to zrobić ![]() btw. macie jakis kurs po POLSKU dotyczący wyrażen regularnych bo czuje że bez nich dużo nie rusze dalej... =/ Ten post edytował Lee 1.08.2006, 20:29:09 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja polecam funkcje str_replace.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat to ja polecam funkcje str_replace. omg ![]() str_replace tutaj nic nie załatwi... trzeba przeparsowac środek kodu pomiędzy jakimiś elementami a nie część stałą np <garnek> na <rondel>... str_replace nie poradzi sobie z przeparsowaniem: [cos]ELEMENT[/cos] pozdrawiam Apo ![]() Ten post edytował Athlan 1.08.2006, 20:50:29 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
jak by str_replace coś pomogło to bym nie pisał tego tematu nawet bo bym sam to zrobił
![]() ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie mojego (chyba) nietypowego, bo zaraz wyjde z siebie i stanę obok ![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np:
itd Ten post edytował Apo 1.08.2006, 21:08:12 |
|
|
![]()
|
|
pregi sa szybsze
btw: masz tutaj zastosownie tego, co chcesz osiągnąć: http://beatsfactory.pl/qbs/justit.html pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:49 |