![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegoś czasu, pisząc prawie każda aplikacje staram sie używać jak najwięcej ajax-u i specjalnie do tego zadania napisałem sobie klasę:
( http://phpfi.com/136084 ) która obsługuje zadania poprzez dzieląc je na "handlers", które sie znajdują w wyznaczonym folderze. Wszystkie zadania są kierowane do pliku ajax.php :
Chciałbym sie dowiedzieć jakie sposoby używacie, i jakieś komentarze na temat tej metody i czy jestem na dobrej drodze ... Pozdrawiam Ten post edytował nasty_psycho 30.07.2006, 11:57:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę z php Pro. na php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja jednak inaczej do tego podchodzę..
Przede wszystkim mam oddzielony kontroler wywołań ajaxa od kontrolera tradycyjnych wywołań. W kontrolerze ajaxa po prostu sprawdzam czy jest to faktycznie wywołanie ajaxa (dosłany odpowiedni nagłówek przez xmlHttp) i waliduje dane z tablicy POST lub/i GET zależnie od zadania. Do walidacji typu danych jak i wyplucia odpowiedzi XML korzystam z zewnętrznej klasy, reszta siedzi po prostu w kontrolerze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:06 |