![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Piszę jedną aplikację. Mam w bazie takie dwie tabele: |--------- |uprawnieni |--------- |id_testu |id_studenta |czy_rozwiazany |--------- |--------- |studenci |--------- |id_studenta |imie |nazwisko |nr_indeksu |haslo |--------- Pomiędzy tymi tabelami jest relacja, mam nadzieje, że widać jaka :-) . Potrzebuję napisać kwerendę, która z tabeli "studenci" wybierze mi tych studentów, których id nie ma w tabeli "uprawnieni". Czy ktoś pomoże? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczekujesz gotowego rozwiazania? Pomysl sam. Kweredna (widok) to SQL - zwykle zapytanie.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/create-view.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akuart kwerenda to u busterka naszłość z korzystania kiedyś z MS Access, chodzi mu o zwykłe zapytanie.
Zresztą widziałem, że już problem rozwiązał na innym forum ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązał - czy Ktos mu rozwiazal?
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś pomógł rozwiązać.. ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 22:35 |