![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzbuję pilnie skrypt który skopiuje mi pliki z katalogu na serwerze www.costam.pl/katalog/ na serwer www.blebleble.com/katalog2/
![]() ew. ten drugi serwer to moze byc dysk twardy naszego komputera BYŁ BYM NIEZMIERNIE WDZIĘCZNY za odpowiedz ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- piotrd
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalezało by mi na gotowcu
![]() ![]() a pozatym chodzi mi to o wszystkie pliki z katalogu ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php // copy a directory and all subdirectories and files (recursive) // void dircpy( str 'source directory', str 'destination directory' [, bool 'overwrite existing files'] ) function dircpy($basePath, $source, $dest, $overwrite = false){ if(!is_dir($basePath . $dest)) //Lets just make sure our new folder is already created. Alright so its not efficient to check each time... bite me mkdir($basePath . $dest); if($handle = opendir($basePath . $source)){ // if the folder exploration is sucsessful, continue while(false !== ($file = readdir($handle))){ // as long as storing the next file to $file is successful, continue if($file != '.' && $file != '..'){ $path = $source . '/' . $file; if(is_file($basePath . $path)){ if(!is_file($basePath . $dest . '/' . $file) || $overwrite) if(!@copy($basePath . $path, $basePath . $dest . '/' . $file)){ echo '<font color="red">File ('.$path.') could not be copied, likely a permissions problem.</font>'; } } elseif(is_dir($basePath . $path)){ if(!is_dir($basePath . $dest . '/' . $file)) mkdir($basePath . $dest . '/' . $file); // make subdirectory before subdirectory is copied dircpy($basePath, $path, $dest . '/' . $file, $overwrite); //recurse! } } } closedir($handle); } } ?> to jest w komentarzach w manualu Ten post edytował nasty_psycho 30.07.2006, 10:35:00 |
|
|
![]()
|
|
problem w tym ze nieznam loginu adresu ftp i hasla
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nio, ale tu nie trzeba miec usera i password, wystarczy katalog z plikami i katalog docelowy
|
|
|
![]()
|
|
dałem zmienne $basepath i $source ale i tak mi nie dziala wyskakuje blad
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
skopjuj jeszcze raz kod ktory ci podalem, bo tamto bylo w [php] i rozj***** ciapki, teraz jest ok
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
niewiem moze jestem za ciemny ale nada mi nie dziala jak mozesz to mi napisz jakie mam ustawic zmienne bo nie zabardzo kapuje te komentarze w skrypcie
![]() katalog w którym maja sie pojawic pliki u mnie na serwerze to ./tapety/ a katalog z którego maja sie skopiowac pliki to http://i.mota.ru/nature/img/ Prosze bardzo ![]() ![]() ![]() nie pokazuje zadnego bledu ale pliki sie nie pojawiaja na dysku ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:02 |