![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otoz chce zaczac zabawe z bazami danych. Wyczytałem ze na pocżatek najlepszy bedzie pakiet krasnala.
Ściąnałem w wersji 2.7. Probuje odpalić phpmyadmin podaje standardowe login i hasło (root / krasnal) jednak nie chce go przyjać. Po kilku próbach wywala bład złego konta. Probowałem zarówno z konta admina jak i uzytkownika. Instalowalem na koncie uzytkownika (jezeli to ma jakies znaczenie) . Piórko jest zielone, światło jednak czerwone:/ Ma ktos pomysł czemu nie loguje? Ten post edytował Ixnay 28.07.2006, 22:30:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zreinstalować. Powinno działać. A jeśli nie to zobacz plik config.inc.php w folderze phpMyAdmina - pola:
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowałem juz reinstalować oraz zmieniałem plik config.inc.php . Ciagle nic.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie włącza się Tobie wogóle MySQL. Instalowałeś go domyślnie na C: czy też zmieniłeś dysk instalacyjny na inny?
Jeśli zmieniłeś dysk instalacyjny to ściągnij sobie plik instalacyjny nakładki na inne ścieżki i zainstaluj go tam gdzie masz krasnala. To powinno pomóc bo prawdopodobnie nie włącza się usługa MySQL. Ten post edytował djkret 29.07.2006, 10:12:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zamiast krasnala polecam WampServer. 0 kłopotów, łatwa obsługa i częste aktualizacje.. Krasnal już chyba nie jest rozwijany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krasnal jest bardzo dobry
Cytat światło jednak czerwone świało czerwone oznacza że MySQL ci nie chodzi, musi być zielone.Jeśli masz wersję krasnala 2.7 to musisz mieć też Windows XP z SP2 Jeśli nie masz Windows XP z SP2, to musisz zanstalować wersję krasnala 2.6 Od tego zależy czy będzie ci chodził MySQL czy też nie. Ten post edytował php programmer 29.07.2006, 11:25:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz wersję krasnala 2.7 to musisz mieć też Windows XP z SP2 Jeśli nie masz Windows XP z SP2, to musisz zanstalować wersję krasnala 2.6 Od tego zależy czy będzie ci chodził MySQL czy też nie. Chyba jednak nie koniecznie. U mnie XP SP1 i krasnal, wszystko chodzi, łącznie z MySQL. -------------------- emiker
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może w każdym razie jestem pewien,
że musi być Windows XP dla krasnala 2.7 bo sam miałem z tym problem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie na Win 98 krasnal 2.7 śmigał bez problemu więc jest jeszcze kompatybilny z tym systemem, a z XP i SP1 oraz bez SP1 i SP2 też będzie śmigal po dobrym zainstalowaniu.
|
|
|
![]()
|
|
Tak mam zainstalowanego krasnala na C:\usr
Pobrałem wersje 2.6 , poniewaz mam XP z SP1 ale ciagle to samo nie chce sie zalogować. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 19.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz/wstaw jaki dokladnie komunikat Ci wywala...
Pozdro Darth -------------------- Fotografia ślubna Tomaszów Mazowiecki
|
|
|
![]()
|
|
gdy loguje sie z powłoki 'windowsa' to po prostu nie chce połączyc i po 3 probach wywala strone ze zły login/hasło.
Gdy probuje odpalić mysql z lini komend wywala Error 2003:Cant connect to mysql server on localhost <10061> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ja używam EasyPhp bezproblemowy - spróbuj zainstalować zobacz czy Ci działa - jeśli podziała to znaczy że w krasnalu w konfiguracji masz problem, jeśli nie to znaczy że coś z Twoim systemem :
http://easyphp.org/telechargements.php3 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zainstalowałem WAMP server.
Mam pytanko. Jak przestestować napisany skrypt ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem WAMP server. Mam pytanko. Jak przestestować napisany skrypt ? Uruchom serwer, wpisz localhost w przeglądarce ( ew. 127.0.0.1 bądź swoje IP ). Potem tylko szukasz katalogu na udostępniane pliki, wybranego przez instalator wamp'a. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
--Diablo-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Wamp jest dużo lepszy niż krasnal, też miałem taki problem z hasłem do phpMyAdmin. Wamp na początku też sprawiał mi pewne problemy ale jest bardziej intuicyjny i wszystko jest teraz OK. Jeszcze jedno, jeżeli uruchamiacie WampServer wyłączcie (jeśli macie) Skype'a, jest konflikt między nimi, stosują te same porty, czy coś takiego. Pozdrawiam - Diablo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 08:06 |