![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Poszukuję przykładów, które pomogą mi w tworzeniu z poziomu panelu administracyjnego RSS dla strony internetowej. Czyli dodawanie, edycja, usuwanie kanałów. Dotarłem do simpleXML i miniXML, ale mam problem z dodawaniem nowych kanałów. Próbuję też napisać funkcję, która przy dodawaniu aktualności automatycznie wstawiałaby ją do RSS. Z góry dziękuje za wszelkie informacje, które byłyby dla mnie przydatne Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%)
|
Przykład dynamicznego tworzenia RSS na podstawie danych z bazy:
Zawartość pliku header.xml
Ten post edytował php programmer 28.07.2006, 09:13:03 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wielkie dzięki php programmer.
Właśnie sobie piszę dodawanie wątków przez panel, a dzięki Tobie będę miał ułatwione zadanie z dodawaniem z bazki. Bardzo proszę oczywiście o kolejne informacje na ten temat (usuwanie wątku z kanału poprzez php..) - na pewno przydadzą się użytkownikom. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%)
|
Jest wiele gotowych klas, które ułatwiają generowanie i cachowanie RSS. Jedną z nich jest na przykład Zend_Feed wchodząca w skład Zend Frameworka ( http://framework.zend.com )
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 22:40 |