![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !!
Aktualnie pisze skrypt odpowiedzialny za dodawanie komentarzy do newsow, edycje newsow, usuwanie newsow, dodawanie newsow i ogolny panel. Chcialem wszystko zmiescic w jednym pliku. Z tym nie bedzie problemu lecz zastanawiam sie czy mozna az taki dlugi skrypt napisac w jednym pliku. Czy moze podzielic na osobne pliki - w oddzielnym pliku edycja, w oddzielnym komentarze itd... Jakie beda skutki pracy skryptu ktory bedzie wszytko mial w jednym pliku ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moj gust to:
1) dodawac komentarz moze kazdy kto go aktualnie czyta (ewentualnie zarejestrowani uzytkownicy)... 2) edycja, dodawanie, usuwanie i panel: do tych skryptow ma miec dostep tylko niektorzy uzytkownicy... z poziomu panelu udostepniasz np. autorowi tekstow dodawanie, usuwanie i edycje newsow... w tym wypadku wydaje mi sie, ze jedyne sensowne wyjscie to oddzielenie tego na osobne moduly... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec tak
1) admin - edycja newsow/komentarzy, dodawanie newsow/komentarzy, usuwanie newsow/komentarzy, 2) czlonkowie - tylko dodwanie komentarzy i ogladanie komentarzy ma sie rozumiec ![]() To jak radzicie?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, to jest wg. mnie najsensowniejsze rozwiazanie....
|
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieje ze skrypt nie bedzie wolniej pracowal
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No co Ty... a nawet jesli bedzie to beda to jakies mikrosekundy, ktorych nie zauwazysz..
Ja tez preferuje rozdzielanie takich rzeczy na osobne pliki, latwiej sie pozniej w tym polapac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No co Ty... a nawet jesli bedzie to beda to jakies mikrosekundy, ktorych nie zauwazysz..
Ja tez preferuje rozdzielanie takich rzeczy na osobne pliki, latwiej sie pozniej w tym polapac. No i łatwiej modyfikowac :-). Również polecam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:43 |