![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm czas na formatowanie dysku
![]() ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przenosze.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam Fedora 5, dobrze konfiguruje sie z sprzetem, i ma wszystko co trzeba.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdecydowanie PLD
Ogromna ilość pakietów + świetny manager do zarządzania tymi pakietami i zależnościami pomiędzy nimi = wszysto czego programiście do szczęścia potrzeba. Polecam instalację przy pomocy zestawu RescueCD+chroot - pozwala dopasować system dokładnie do własnych oczekiwań. -------------------- ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam Ubuntu, przyjazne, proste w obsłudze, do tego co podałeś pasuje akurat.
-------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehehe po pierwsze to taki wątek juz był a i tak pojawia się gdzieś co dwa miesiące.
Sam jestem początkującym użytkownikiem Linuxa i niestety wśrdó Linuxowców panuje głupi zwyczaj. Na pytanie "Jaki Linux?" każdy wyznaje zasadę, że Linux jest jak dupa, swoja własna jest najlepsza ![]() Po taki pytaniu każy powie co innego ![]() Ja na przykład polecam SUSE LINUX. Jest bardzo przyjemny, prosty użyciu a z Xgl'em bije na głowe Vistę i wszystkie systemy M$ jakie wyjdą ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdecydowanie PLD Ogromna ilość pakietów + świetny manager do zarządzania tymi pakietami i zależnościami pomiędzy nimi = wszysto czego programiście do szczęścia potrzeba. Polecam instalację przy pomocy zestawu RescueCD+chroot - pozwala dopasować system dokładnie do własnych oczekiwań. Zdecydowanie nie PLD na nowy sprzet ![]() Polecam Ubuntu bo wykrywa wiekszosc sprzetu, a dwa instalacja odbywa sie z livecd ![]() Nowe ubuntu wychodzi co 6 miesiecy, podobnie jak openbsd. Jest to wg mnie bardzo dobra strategia. Zawsze jest dokladana nowa lista obslugiwanego sprzetu. Ten post edytował sf 27.07.2006, 12:11:39 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mike_mech -> szukalem ale nie zauważyłem ze u dołu jest podział na strony
![]() Teraz to mi namieszaliście ![]() Suse => chyba na to sie zdecyduję, miałem przez krótki czas i byłem nawet zadowolony Fedora 5 => nie mialem ;] Moze pobiorę ![]() Ubuntu => kolega miał to przez jakis czas ;] Coś opowiadał o dziwnie skonfigurowanym koncie roota ale mi sie ogolnie podobał ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdecydowanie nie PLD na nowy sprzet ![]() Linux na laptopa to odrębna sprawa - większość dystrybucji ma jakieś problemy z obsługą laptopów ![]() Jednak na desktopie nie spotkałem się jeszcze z problemami - nową płyte główną, dysk SATA, Radeona 9550 i różnorakie zabawki na USB obsługuje bez najmniejszych problemów ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cizes ile mozna to walkowac?
Jezeli nie umiesz znalezc po sieci infromacji jaka distro wybrac, to w ogole daj sobie spokoj - za kazdym razem jak natrafisz na blad tez bedziesz pisal na forum? Linux wymaga myslenia i roziwazywania problemow wlasnorecznie. http://jakilinux.org/ <---- pierwsza pozycja w googlach |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak jeśli poświęci się chwilkę na instalację & konfigurację tego systemu to potem chodzi jak złoto ![]() A co w tym dziwnego? Tak jest z każdym linuksem. Co do laptopów; ubuntu na moim asusie nie wykrył tylko wbudowanej kamery (której i tak nie używam, więc nie wnikałem w jej instalację) oraz czytnika kart pamięci (podpinam aparat po usb więc postąpiłem podobnie jak z kamerą). Reszta sprzętu poszła od razu. A chwilkę to poświęciłem na ustawienie sobie tematów w gnomie ![]() -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
A co w tym dziwnego? Tak jest z każdym linuksem. Nie z każdym ![]() Ale nie zaczynajmy dyskusji na temat przewag jednej dytstrybucji nad drugą bo to bezsensu ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cizes ile mozna to walkowac? Jezeli nie umiesz znalezc po sieci infromacji jaka distro wybrac, to w ogole daj sobie spokoj - za kazdym razem jak natrafisz na blad tez bedziesz pisal na forum? Linux wymaga myslenia i roziwazywania problemow wlasnorecznie. http://jakilinux.org/ <---- pierwsza pozycja w googlach Problem w tym że ja nie wierze serwisom a ludzion... a z jakilinux.org przepraszam bardzo nikogo nie znam(przeglądałem to wczesniej) tutaj przynajmniej sie orientuje kto się dobrze zna na tym i owym wiec moge jakos to sobie w mózgu poukładać... -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj przynajmniej sie orientuje kto się dobrze zna na tym i owym Pamiętaj, ufaj tylko moderatorom. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jednakże mam problem, bo nie wiem którą dystrybucję wybrać do instalki na jednym dysku z Windowsem XP, żeby dysk nie zamienił się w pusty nośnik(3 próby miałem i tak to się skończyło) ?
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja miałem Windowsa XP Professional, wywaliłem jedną partycję potem wrzuciłem SuSe Linux.
Sam znalazł miejsce, sam się spartycjonował, mam teraz ładnego boot managera i nie narzekam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja jak zawsze będe promował Slackware'a, dlaczego? bo ta dystrybucja jest najlepszą ze wszystkich, nie ma większych problemów z instalowaniem czegokolwiek, świetne pakiety tgz oraz forum.slackware.pl
![]() Zresztą wszyscy wiedzą że Slackware jest najlepszy ![]() Slackware.com Ten post edytował Nightwalker 27.07.2006, 20:44:16 -------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
![]()
|
|
Ja jak zawsze będe promował Slackware'a, dlaczego? bo ta dystrybucja jest najlepszą ze wszystkich, nie ma większych problemów z instalowaniem czegokolwiek, świetne pakiety tgz oraz forum.slackware.pl ![]() Zresztą wszyscy wiedzą że Slackware jest najlepszy ![]() Slackware.com No to żeś zaszalał z tymi argumentami. Slackware jest najlepszy bo jest najlepszy i każdy o tym wie. - LOL jednym słowem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to żeś zaszalał z tymi argumentami. Slackware jest najlepszy bo jest najlepszy i każdy o tym wie. - LOL jednym słowem Wiedziałem że panu avatarkowi znowu się nie będzie podobało ![]() -------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:18 |