![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://turgon.i365.pl/layout1.png
Co do menu i stopki brakło mi już weny. Może wy mi coś podpowiecie... Proszę tylko szczerze, to mój trzeci layout, ale pierwszy kolorowy. Z powodów wyżej wymienionych strona nie została przetworzona na obrazeczki i kod. Ten post edytował Turgon 26.07.2006, 22:28:31 -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Proszę tylko szczerze, to mój trzeci layout, ale pierwszy kolorowy. ![]() IMHO jak dla mnie to rodem z szablony.pl brzydkie czcionki.. na grafice i w tekście top, który kompletnie nic nie mówi niczym się nie różni od miliarda innych... 5/10 pokaż kod to może podniose :roll2: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taka jakas nijaka =/ i z lekka uboga sie wydaje =)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazihipi: Zobacz na lewy dolny róg wyjaśnienie skrótu w prawej części paska.
Co do czcionek użyłem couriera new, gdyż chciałem uzyskać niejaki akcent z shella. Plus nie wygładzany zupełnie Times New Roman (chyba, że Arial - nie pamiętam). Wyróżniać ma się treścią głównie. Kodować nie będę bo po co ? Jak jest nie skończony lay... dawhol : Napisz mi jakąś konstruktywną ocenę, a nie tylko "taka jakas nijaka" - co to niby ma znaczyć ? -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo słaba praca:
- za małe, - tygoprafia źle dobrana, - ten tekst w newsach lepiej zastąpić "Lorem ipsum..." (http://lipsum.com), który wygląda jak zwykły tekst i poprawia wizualnie projekt. To co jest teraz strasznie szpeci w oczy. - dalej ciężko pisać, bo nie napisałeś do czego ma być ten projekt. -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
4+/10
Fonty nie bardzo kolory w topie i footerze sie nie komponują i nie wiem cos mi nie przypadla do gustu Ten post edytował nasty_psycho 27.07.2006, 08:17:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[...] ale pierwszy kolorowy. ja tam widzę tylko ten zielony pasek, który nijak mi się widzi co do całości utrzymanej w skali szarości [niby jest jeszcze stopka, ale żeby ją zobaczyć, należy przewinąć stronę - pasek rzuca się pierwszy, mnie on drażni] nagłówki masz strasznie rozwalone (chodzi mi o duże paski tam, gdzie masz "content", "menu", "login") być może strona jest szablonowa, ale mi się jej układ podoba no i popracuj nad logo (i zmień ten pasek zielony!) [stopka] copyright... 2006-2007 - daleko sięgasz w przyszłość ![]() -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a ja zawsze sie zastanawiałem skąd wy to głupie lorem impus bierzecie ;pDo wymiany: wszystko? ;] Po kolei ;] 1. Top nie pasuje jak juz chcesz robic strone z jedną grafiką w topie to daj ogromnego słonecznika czy coś spokojnego.. Pomyślmy logicznie jeśli masz coś dynamicznego w topie to reszta nie moze stać tak "nieruchomo" 2. zielony pasek po topem, kolor moze być ale daj moze jakis gradient lepiej to bedzie wyglądało ;] Wywal ten napis "Turgon Page" nie pasuje czcionka 3 menu i miejsce na text ;] - czcionka leży nie pasuje kompletnie, kolory w naglowkach zmien na jakies(pomarańczowe? coś kolorowego bo jest za siwo) i je lekko powieksz 4.te ikonki przy newsach ;] po prostu porażka... 5. stopka - nie wiem co ci do głowy przyszło(jakas wizja?) że taki dobrałeś kolor ;] ale on nie pasuje całkowicie ![]() Jak mi sie bedzie nudziło(a pewnie bedzie) to zmontuje moją wersje w photoshopie... ![]() ![]() EDIT: Ok posiedziałem kilka minut ![]() moze nie jest rewelacja ale przyjrzyj sie topografi czcionki nieszeryfowe dużo bardziej sie nadają na strony www ;] Poszukaj na google darmowych ikonek baardzo uatrakcyjniają stronę no i oczywiście gradienty ![]() Powodzenia ![]() Ten post edytował SHiP 27.07.2006, 09:13:28 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Dobra co do ikonek. Jak narazie uczę się robienia layoutów w XHTML 1.1 Strict używają divów do struktury.
Co do kolorystyki według mnie pasują do ciebie rzeczy... Chociaż ten zielony może jest zbyt ostry. Spróbuje bez niego ![]() Co do loga, brak mi już pomysłów. Wszystko inne mi jakoś nie pasowało, choć ten odcień tutaj pasuje. -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dawhol : Napisz mi jakąś konstruktywną ocenę, a nie tylko "taka jakas nijaka" - co to niby ma znaczyć ? No a wiec chodzi mi tu oto ze te kolory do siebie nie pasuje jak dajesz niebieski zielony i szary to dawaj wiecej tych barwnych kolorów niz szarosci by był o wiele lepszy efekt ![]() ![]() ~SHIP lay nawet nawet jednak zbiedziles z lekka ten pasek pod logo ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
http://www.turgon.i365.pl/testy/lay/ - no macie stronę realnie... ufff...
http://validator.w3.org/check?uri=http://w...5.pl/testy/lay/ - na dodatek udało się za pierwszym razem ! Jupi ! -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do kodu...nie za mało tych divów?
![]() ![]() ![]() -------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
W ie rzeczywiście kiepsko, ale nie wiem jak to naprawić.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pogadaj z SHiPem to może coś z tego bedzie ![]() Zacytuję piosenkę Szazy ![]() ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Nie znam ani kontaktu ani nic. Po za tym chyba zaprzęgnę do robienia mi layoutów znajomych grafików.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet ładny... ale nie wyróżnia się 4/10
-------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]()
|
|
Już zrobiłem kilka innych
![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mnie sie nie podoba
- grafike w topie sam robiles ? - czcionki zle dobrane - kolorystyka do dupy - mam dalej wymieniac ? mysle ze starczy ![]() ![]() ![]() co do postu ponizej n.t nabijania postow mialem na mysli tez inne tematy (szukac nie ma sensu bo jest tego duzo), a swoja droga to co z tego ze temat jest twoj ? ![]() ps1. sam odswiezyles ten temat nie wiem po co ps2. zastanow sie czy ja nabijam posty ? pomysl czasem... Ten post edytował sinq 9.08.2006, 11:10:44 -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
To mój temat Sinqu ! Więc po co debilniesz nabijasz posty :
Cytat mnie sie nie podoba Chce uzasadnienie oceny ! Informuje, że to nie jest najświeższa praca i żeby nie odgrzewać tematu. -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:55 |