![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dawno o nic nie pytałem ![]() Wpierw, 1. Dane: - string np. _d_test - na string sklada sie prefix _d_ i wartosc wlasciwa czyli test - w/w string generowany jest dynamicznie, przykładowo generowana jest tablica
- mamy rowniez tablice wartosci ktore moga pasowac, czyli przykladowo tablice
2. Co chcę osiągnąć? - tablica wartoscWejsciowa jest tak naprawde inputem (dane typu post/get itp), - czy w tablicy input sa pola z odpowiednimi prefixami ktore sa w tablicy gdzie kluczami sa mozliwe do przyjecia prefixy - zagniezdzanie prefixow, patrz np. _file__8mb__png__tutajnazwapliku dzialanie: _file_ -> system znajduje taki prefix czyli uruchamia obiekt do obslugi plikow, __8mb__ -> wlasciwosc dla obiektu, __png__ - tak samo wlasciwosc -> np. ustawia ja na true itd. Działanie: - obiekt input odbierajacy calosc i parsujacy _GET, _POST , _FILE, - w obiekcie kazda zmienna jest sparsowana i sprawdzana czy zawiera prefix w tablicy jezeli nie to wogole jest usuwana z tablicy i wstawiana do np. unChecked[] ![]() - jezeli zostanie odnaleziony prefix to wolamy na bazie pierwszego prefixu metode ktory ma zostac wywolana i na bazie pozostalych podstawiamy parametry - oczywiscie jezeli sa ![]() ![]() Pytania na poczatek: - zanim zaczne to implementowac to moze ktos juz dziabnal ostatnio cos takiego i doszedl do wniosku ze jest to do d... bo ... ? - przykladowy kodzik? ![]() - funkcja ktora mozna by sparsowac taki string, wyrazenia regularne to nie jest moja nawet srednia strona wiec pytam was guru moje ![]() pzdr, patS P.S. Jak cos dziabne to podrzuce. -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:47 |