![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_KRZYSIEK_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Zabardzo nie wiem jak zrobic zeby wpisac imie i nazwisko naciskam przycisk szukaj i on mi szuka w lokalizacji podanej przezemnie w skrypcie?? Ktos pomoze dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ma szukac w bazie danych czy w plikach?
|
|
|
-Gość_KRZYSIEK_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze napisz odrobinke cos wiecej, moze jakis kod bo tak to mozna sobie strzelac i pisac
|
|
|
-Gość_krzysiek_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
no ale ja nie wiem wlasnie jaki kod i jak to zrobic,
wpisuje np. slowo kot on sprawdza w pliku jesli jest wyswietla wynik jesli slowa nie ma powraca do poczatku i mozesz znowu wpisac inne slowo do przeszukania pliku czy w tym pliku jest pomoze ktos ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro nie podajesz skryptu - strzelamy (moze ktoś na ślepo pomoże)
jeżeli masz wyrazy po spacji lub po przecinku wyeksploduj je explode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i szukaj w tablicy in_array" title="Zobacz w manualu php" target="_manual egh... jak nie podasz źródła i nie opiszesz dokładniej struktury pliku z wyrazami to naprawdę nikt Ci nie pomoże... pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
ALE JA NAWET NIE WIEM JAK ZACZAC TENSKRYPT PISAC, I MYSLALEM ZE KTOS POMOZE JAKIES SLOWA KLUCZOWE CZY COS, JA MAM TYKO NARAZIE RAMKE DO WPISANIA CZEGO SIE CHCE SZUKAC I PRZYCISK SZUKAJ
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w manualu jest fajny przyklad:
w funkcji http://php.net/pl/strpos -- i troche ciszej bo mnie glowa boli ![]() Ten post edytował nasty_psycho 26.07.2006, 11:09:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Drogi gościu przestan wkoncu krzyczec zarowno w tytule jak i w postach, bo uszy bolą. A jak mnie uszy bolą to topici zamykam, więc weź se to do serca
![]() Cytat JAKIES SLOWA KLUCZOWE CZY COS Formularze $_POST file_get_contents strpos -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
sorki zapomnailem ze duze litery to krzy k:), cos probuje kabinowac tylko nie wiem czy dobrze wyszlo mi cos takiego :
HTML> <HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <META NAME="Description" CONTENT="php"> <META NAME="Keywords" CONTENT="php,SZUKANIE,SERACH,ZNAJDZ"> <META NAME="Author" CONTENT="BG"> <META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl"> <TITLE>php</TITLE> </HEAD> <BODY> <form action="abcd.php" method="post" style="display:inline;"> <fieldset style="border:0px;"> <input type="text" name="szukane" style="width:110px;" value="szukaj" /> <input type="submit" value="ok" /> </fieldset> </form> <?php $plik = "abcd.php"; // nazwa pliku // skrypt sprawdzjący if (file_exists($plik)) { echo "Plik $plik istenieje"; } else { echo "Plik $plik nie istenieje"; } if($szukane==""){ $szukane="xyz";} $baza = file("baza.txt"); for ($index=0; $index < count($baza); $index++) { $grupa = split("\|", chop($baza[$index])); $count="0"; if (eregi("$szukane", $baza[$index])) { $count++; echo "» <a href=\"$grupa[0]\">$grupa[1]</a><br /><br />"; } } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:22 |