![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod i jest tam $background jakie dane podac aby tlo bylo przezroczyste? -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual... Najlepiej poszukać nazwy funkcji z alpha, takich jak imagecolorallocatealpha" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jak mam tego uzyc bo ja po angielsku to tak super nie czytam, jak mozn to przyklad na moim skrypcie, thx
![]()
to nie moj skrypt tylko z tego forum ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast alokować kolor funckją imagecolorallocate, używasz do tego zamiennika który Ci podałem. Jedyna różnica to ostatni argument, który przyjmuje wartość od 0 do 127. Im większa liczba, tym bardziej przezroczysty kolor.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
tak zrobilem i daje: Warning: imagecolorallocatealpha(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\WebServ\httpd\skype\!gotowe\admin.php on line 488 488: $background = imagecolorallocatealpha($new_image, 255, 255, 255, 75); -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Obrazek masz w zmiennej $new_img, a w wywołaniu funkcji podajesz $new_image.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ew. zainteresuj się funkcją imagecolortransparent" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:03 |