![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem otóż tym kodem
ładuje glówne pliki modułu, jednak mam problem, otóż od jakiegoś czasu ciągle wywala mi błąd, że nie ma takiego pliku :| co jest nie tak ? -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $modul = basename ($path, ".php"); a nie powinno byc tak:
po co dodajesz tam ".php' skoro to jest katalog co widac we fragmecie Cytat if (file_exists('moduly/'.$modul.'/'.$File)){
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo basename działa tak
wpisze
to wyświetli mi "index" ![]() manual się kłania ![]() http://pl2.php.net/manual/pl/function.basename.php Ten post edytował Lee 25.07.2006, 20:35:47 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a fakt
![]() ![]() ![]() ![]()
juz wiem zgubiłes tam po file . i ' ![]() moze to moje rozwiazania to metoda prób i błedów ale sie przynajmniej czegos naucze ;p jezeli sie myle ![]() a nie moj blad raczej to nie musi byc ;p ale sproboj moze zadziala ![]() -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sprawdzilem u siebie i wszystko dziala, czyli poprawnie includuje plik z katalogu ponizej tego co sie wykonuje skrypt czyli moduly/nazwa_odpalonego_skryptu/nazwa_pliku_przeslanego_GETem.php, wiec moze naprawde nie masz tam tego pliku i dlatego ci wywala blad ?
|
|
|
![]()
|
|
jak zaincluduje co innego to mi dziala ale to co chce to pokazuje ze nie ma pliku a jest bo widze przecież...zaraz mnie krew zaleje :[
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj przed tym file_exists() dać kontrolkę:
i zobacz, czy wszystkie ścieżki układają się poprwanie btw: też tak kiedyś mialem (chodzilo o niepoprawny patch do pliku) pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
path jest poprawny :/
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to teraz zrób tak:
musi zadziałać ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Dobra już zapomnijcie, jebemeto bo tak nigdzie nie zajade, ten kod (mój) wyglada jak po bitwie mrówek. Zabieram się za klasy i przypomnienie wiadomości bo ten kod odmawia posłuszeństwa a pisanie dalsze jego nie ma sensu bo to jak bym rodził dziecko i wiedział, że zostanie politykiem
Pozdrawiam i sorry za zawracanie gitary w tym temacie btw. kod z posta wyżej nie działa u mnie Ten post edytował Lee 26.07.2006, 11:40:21 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 1 Dołączył: 26.07.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam kontekstu tego kodu ale podstawianie do includa zmiennych z GET/POST i wszystkiego innego na co bezposredni wplyw ma user jest dosyc ryzykowne..
Co bedzie gdy na przyklad ktos wstawi ?mod=../../../../etc/passwd%00 Osobiscie nie zalecal bym laczenia $_GET z include w sposob bezposredni. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:53 |