![]() |
![]() |
-fear- |
![]()
|
Goście ![]() |
chce zastosowac microtime() do zrobienia osob online przez ostatnie x czasu.
gdy wywołuje tą funckję wychodzi pewna liczba... jak mam ją przetworzyc abym mogl do niej dodawac x sekund i na podstawie wyniku wyciagac odpowiednie wnioski? pozdrawiam fear |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co ci do tego microtime" title="Zobacz w manualu php" target="_manual? Nie wystarczy time" title="Zobacz w manualu php" target="_manual?
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
heh..masz racje, przeszukiwalem forum z haslem "microtime" i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie... a pare topikow nizej byla odpowiedz na moje pytanie..
thnx i sory za moj blad ;-) pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat już rozwiązany, ale dla potomnych warto by jeszcze przytoczyć odpowiedź na tytułowe pytanie...
...zresztą przykład z manuala... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do zrobienia countera online mam swoja klasę... uzyj sobie
![]() Temat: OOP php ocena moja pierwsza klasa w OOP -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jeden szczegół apropos microtime" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Nie wiem dlaczego, ale manual po polsku o tym nie wspomina. Informacja ta jest tylko w wersji angielskiej.
Funkcja microtime" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, począwszy od php 5.0.0, posiada opcjonalny parametr, który powoduje, że czas jest przez nią zwracany w postaci float'a. Przykład:
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:20 |