![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki ze zajmuje miejsce na forum ale nie wiem dlaczego zakichana funkcja mail mi nie dziala
kiedys jak sie bawilem wszystko było ok a teraz nic nie wychodzi ![]() zerknijcie na ten kod z góry dzięki pozdrawiam web.admin.pl Oto zawartosc pliku mail.php
a oto phpmail.php
Ten post edytował web.admin.pl 25.07.2006, 12:59:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jestes nowy na forum więc: witamy, jednoczesnie prosze przyjmij do wiadomosci:
1)"Pewnie prosty głupi błąd z mail(), męcze sie juz 2 dni z tym jestem ślepy" co to za tytul? nas nie obchodzi czy to jest prosty i glupi blad i ile nad nim sleczysz (a juz napewno jest to informacja zbędna w tytule). tytul ma odzwierciedlac problem 2) proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole 3) i prosze uzywac bbcode Prosze poprawic topic z uwzględnieniem punktow powyzej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wietam
pewnie brakuje nagłówków
powinno byc ok u mnie działa -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor. sorki
![]() ![]() krzyszbi. za chwile sprawdze. dzieki ![]() a jednak nie działą www.miedziol.ovh.org/mail.php zobacz... tam jest dokladnie ten kod co teraz ci wysle
no i niestety wychozi dupa zimna... ;/ nie wiem moze server ma cos wylaczone? wątpie w to bo 60free.ovh.org nigdy mnie nie zawiodl... web.admin.pl@gmail.com Ten post edytował web.admin.pl 25.07.2006, 13:12:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz czy masz odblokoaną funkcje mail() ( czy jest dostępna dla skryptów php ) zdejmij @ przed mail i zobacz jakie komunikaty dostajesz lub dowiedz się u administracji
jeśli nic nie pomoże pozostaje użycie jakiejs klasy do wysyłania maili przez SMTP -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wiem w formularzach uzywa sie metody post a nie get ;p a ty masz get lepiej zmien to na post i w zmiennych tak samo.
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Moze i uzywac GETa, ale wtedy wszystkie zmienne z wartosciami dokleja mu sie do URLa. Oczywiscie lepiej POST
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprobuj bez $result=@ i zobacz czy maile dochodza... Poprostu daj prosty skrypt typu:
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
chlopaki mam pytanie. e-mail powinien dojsc jak szybko? i czy jezeli wszystko jest ok to podczas wysyłania emaila strona wgrywa sie dosc dlugo ?
![]() http://80.240.189.36/~miedziol/mail.php zobaczcie to mam na tej stronie (krasnala odpalilem na swoim PC) i tam jest tylko takie cudo. sprawdzcie jak wolno sie wgyrwa... o c b?
tak jak kazał poprzednik. zobaczcie jak wolno sie wgrywa. doszlo do połowy i stoi :/ nie wiem co jest... znacie srv darmowy ktory na 100% ma odblokowane wlasciwe ustawienia dla mail? ustawienia mail(); na swoim serverze mam takie. dobre? [mail function] ; For Win32 only. SMTP =localhost ; For Win32 only. sendmail_from =krasnal@localhost.pl ; For Unix only. You may supply arguments as well (default: 'sendmail -t -i'). ;sendmail_path = pozdrawia web.admin.pl Ten post edytował web.admin.pl 27.07.2006, 13:49:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywolaj funkcje
i tam powinno byc napisane czy wysylanie maili jest dozwolone. A ten serwer ma obsluge php?? -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
raczej ma... nie robiles nigdy swojego servera? krasnal srv - www.krasnal.tk jest tam php4 i 5. moglby ktos mi przeslac gotowy skrypt obsługujący formularz do wyslania e-maila i działający na pewno?
![]() sprawdzilem phpinfo: sendmail_from - krasnal@localhost.pl Internal Sendmail Support for Windows - enabled sendmail_path - no value dobrze ? moze cos z tym sendmail_path powinno byc inaczej? z góry dzieki pozdrawiam webadminpl ok chlopaki. powiem wam jakie jest rozwiazanie problemu ;p trzeba takiem mlonkowi jak ja ![]() ![]() wszystko chodzi jak nalezy z góry dziękuje pa pozdrawiam webadminpl Ten post edytował web.admin.pl 29.07.2006, 15:26:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 06:37 |