![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umieściłem to tutaj, gdyż uważam, że za całość odpowiada javascript.
Mam taki skrypt w sekcji HEAD:
W sekcji BODY umieściłem taki kod:
Problem polega na tym, że w momencie gdy w bazie znajduje się tylko jeden produkt z 3 obrazkami cały skrypt działa prawidłowo. Niestety w momencie gdy pojawiają się kolejne produkty ze zdjęciami skrypt przestaje działać. Domyślam się, że powodem jest funkcja (?) doPic, która poprostu nie może obsługiwać więcej niż jednego produktu. W momencie, gdy pojawia się kilka produktów i wszystkie zdjęcia odwołują się w ten sas sposób skrypt nie wykona żadnej operacji. Tak więc moja prośba jest taka: jeżeli ktoś z Was wie w jaki sposób można zrobić aby produkty, które są w bazie mogły być wyświetlane prawidłowo będę wdzięczny. Jako uzupełnienie dodam, że baza danych ma takie pola: id, nazwa, opis, foto1, foto2, foto3. Dzięki za wszelkie pomysły. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Leżajsk\Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa ponieważ powinienes nazwać inaczej obrazek główny "mainpic" w kolejnych produktach ... poniewaz przy wielu produktach istnieje wiele obiektów "mainpic" no i Java Script nie wie do którego sie odwołujesz....
Potrzeba wprowadzic drugi paramter do tej funkcji (doPic - miales racje ze to ona częsciowo winna) który bedzie sie odnosił do nr produktu i w tej funkcji skrypt bedzie za pomoca tego drugiego paraqmetru bedzie odwoływał sie do obiektu np. zapomocą funkcji GetElementhById, w skrypcie musisz tez dodac numerowanie głównego obrazka (np. mainpic1, mainpic2, mainpic3 itd.) mam nadzieje ze w miare jasno napisałem nie podaje gotowego rozwiązania.. ponieważ nie od tego jest forum ... chociaz ostatecznie moge podać gotowy kod.. jezeli sam nie znajdziesz rozwiazania.. pisz a wkleje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
webik ponieważ nie bardzo łapię o co chodzi w javascript przedstawiam Ci kombinację jaką zrobiłem. Napisz mi tylko czy dobrze to wykombinowałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Tak czy inaczej działa tak jak właśnie chciałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Zwróciłem uwagę na to co napisałeś oczywiście. Wrzuciłem javascript do sekcji body między znaczniki php i dzięki temu mogłem dodać numerowanie głównego obrazka oraz numerowanie funkcji doPic. Ten post edytował defrost 26.07.2006, 20:04:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:56 |