![]() |
![]() |
-asiek25- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam problem z takim dziwolągiem: <?php $info_box_contents = array(); $info_box_contents[] = array('text' => 'Ulubiony'); new infoBoxHeading($info_box_contents, false, false); $info_box_contents = array(); $info_box_contents[] = array('' => TYTUL_BOXA); new infoBoxHeading($info_box_contents, true, true); $info_box_contents = array(); $info_box_contents[] = array('text' => '<a href="NAZWAODNOŚNIKA" target=_blank> TEKST</a>'); new infoBox($info_box_contents, true, true); ?> Chodzi mi o to, żeby nowe okno nie wyskakiwało mi jako link, tylko jako okienko popup o określonych wymiarach. Jak próbuję wstawić kod: <a href="#" onclick=" window.open('NAZWAODNOŚNIKA','','scrollbars=no,width=750,height=540,top=0,left=0,');">TEKST</a> to wychodzą mi bzdury. Proszę o pomoc, pewnie błąd jest oczywisty, ale ja sobie z tym nie radzę. Pozdrawiam, Asia. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php nie trzeba tak :
wystarczy
Ten post edytował nasty_psycho 25.07.2006, 09:48:08 |
|
|
-asiek25- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może ta jedna linijka jest niepotrzebna, ale i tak popup nie działa. Czy ma ktoś na to pomysł?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to wychodzą mi bzdury. Mozesz dokladniej opisac te bzdury ? jakis error czy cos takiego ? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pojawia mi się komunikat:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Moze chociaz napisz w ktorej linijce ten blad i podaj caly kod, ktory ci nie dziala.
|
|
|
-asiek25- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cały plik wygląda tak:
<tr> <td> <?php $info_box_contents = array(); $info_box_contents[] = array('text' => 'Sugestie'); new infoBoxHeading($info_box_contents, false, false); $info_box_contents = array(); $info_box_contents[] = array('' => TYTUL_BOXA); new infoBoxHeading($info_box_contents, true, true); $info_box_contents = array(); $info_box_contents[] = array('text' => '<center><font face="tahoma"><p style="font-size: 11px"><a href="#" onclick=" window.open('ODNOŚNIK','','scrollbars=no,width=750,height=540,top=0,left=0,');">TEKST</a></center>'); new infoBox($info_box_contents, true, true); ?> </td> </tr> a komunikat o błędzie: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' in /plik.php on line 12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz pusty identyfikator, zmien na
pozdro ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
linje numer 12 zamien na:
ogulnie zapoznaj sie z zasadami formatowania ciapek, i popraw linje 12 To forum, chyba mnie doprowadzi do szalenstwa, ciapki psuje!, bardzo bym prosil ktoregos moda albo admina o edycje mojego posta i poprawienie, bo edytowalem z 5 razy i nic. dziekuje Ten post edytował nasty_psycho 25.07.2006, 15:37:15 |
|
|
-asiek25- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam ponownie,
Wielkie dzięki nasty_psycho, wszystko działa poprawnie, ale mam jeszcze jedno pytanie. Jak za: a href znajduje się '#' czyli: <a href='#' ...............................> to po kliknięciu w tekst pojawia się okno popup, ale jednocześnie ładuje się cała strona i na końcu adresu pojawia się # (np. www.nazwastrony.costam.pl/#) Jak likwiduję #, to popup nadal wyskakuje i strona też się ładuje ponownie. Czy tak jest zawsze? Jeszcze raz dziękuję za pomoc, pozdrawiam, Asia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zamienić na
Kod <a href="java script:void(0);" onClick=..........> i wtedy nie będzie tego problemu.(bez spacji w słowie javascript, nie wiem czemu mi automatycznie dodaje spację po wysłaniu..) edit: nasty_psycho: przecież napisałem ![]() Ten post edytował KG- 26.07.2006, 08:05:11 |
|
|
![]()
|
|
zamien # na "void(0)"
ps. -KG javascript a nie java script, jeden wyraz. Ten post edytował nasty_psycho 26.07.2006, 08:02:03 |
|
|
-asiek25- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wszystko jest super, jeszcze raz dziękuję za pomoc, pozdrawiam, Asia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:49 |