![]() |
![]() |
-Gość_Molfer_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
W jaki sposób wykonać zapytanie w mysql, aby osiągnąć taki sam efekt jak np na tej stronie?:
www.urbandictionary.com/define.php?term=winter+park Chodzi mi o to, że po wyborze słowa, z lewej strony jest alfabetyczna lista słów które poprzedzają i następują po tym słowie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem ale użycie
przykład powinno pomóc, ale lepiej poczekaj na opinie bardziej doświadczonych ![]() ![]() Ten post edytował Lee 24.07.2006, 20:25:55 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
-Gość_Molfer_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Gdyby to było tak proste to już dawno bym tak zrobił
![]() Ale w tym przykładzie chodzi o coś zupełnie innego. Muszę z bazy danych, w której znajduje się lista słów (nieułożonych alfabetycznie), najpierw ustawić alfabetycznie, potem znaleźć jakoś to słowo, które aktualnie wyświetlam i pokazać te, które alfabetycznie są obok niego. Mam nadzieję, że teraz jest jasne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyrazy- kolumnaz z wyrazami i powiedzmy tego uzyj w jednej kolumnie ![]()
no i tu za pomoca get sciagasz nazwe wyrazu jaki masz wyswietlic "samotnie" i korzystajac z tego zapytania wyciagasz z bazy wyraz który jest zgodny z wyrazem ze zmiennej $wyraz. A we wczesniejszej liscie mozesz tak wyswietlic zeby kazdy wyraz byl odnoscnikiem gdzie np. ...costam.php?wyraz=ala wtedy zmienna przybierze "postac" ali ![]() ![]() ![]() PS. Niewiem czy o to ci dokladnie chodzilo ![]() ![]() PS. niech sprawdza to jeszcze lepsi ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popróbuj czegoś w tym rodzaju:
Powyższe zapytanie powinno wyświetlić szykane wyrażenie, oraz po 10 najbliższych wyrażeń "z dołu i góry" -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kicok bardzo dziękuję, o to mi chodziło
![]() Jeszcze raz dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |