![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym aby zapytanie SQL pobieralo:
i dalej mam while ze na 20 sie konczy, ale jak zrobic aby zaczelo sciagac od 3 w kolejnosci... nie wiem czy zrozumiecie ale jak cos to pytac (wytłumaczenie) ze mam 20 rekordow pobieram je segregujac data... ale pobiera mi od najpozniej napisanego, a ja chce zeby pobieral od 3 od poczatku thx za odpowiedz. wierny FORUM macza! -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o LIMIT
-------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wlasnie jezeli nie mam podanych pol?
bo ostatni news ma np 45 nr i co wtedy? -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- pobiera 20 najnowszych newsów, oprócz 3 pierwszych tutaj coś o tym piszą ----- @~mike_mech racja, zapatrzyłem się na $beg i $end u siebie w kodzie :] nie ma to jak dobre nazwy zmiennych Ten post edytował Ja_Szczur 24.07.2006, 21:35:00 -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- pobiera 20 najnowszych newsów, oprócz 3 pierwszych Pewien jesteś? ![]() Jeśli jesteś pewien to poczytaj sobie: SELECT Syntax (poszukaj tam o LIMIT) Powinno być
|
|
|
![]() ![]()
|
|
ok wielkie THX!!!! dla wszystkich,
mike_mech mój usunięty post ;/ ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:00 |