Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Własna obsługa wagasania sesji
zielu2
post 24.07.2006, 13:40:21
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chciałbym wykonać własną obsługę wygasania sesji czyli gdy np. minie standardowy czas 1440s i sesja wygaśnie to przy przyciśnięciu jakiegoś przycisku na stronie ma się wyświetlić jakaś tabelka z włąsnym napisem.
Go to the top of the page
+Quote Post
kossa
post 24.07.2006, 14:12:58
Post #2

-----

Jeśli masz możliwość konfiguracji serwera to tam możesz ustawić czas życia sesji.

Jeśli takiej możliwości nie masz to możesz zrobić to programowo - przy każdym wywoływaniu kolejnej strony w Twoim serwisie WWW spr. ile czasu mineło i jeśli limit został przekroczony kasuj sesję.

Pozdrawiam,
Łukasz

--------------------
+Quote Post
zielu2
post 24.07.2006, 14:28:30
Post #3

-----

To wiem tylko potrzebuję coś co by dało mi infrmację że sesja została już zamknięta i wówczas na tej podstawie będęmógł wyświetlić informację że gość został wylogowany gdyż sesja wygasła i musi ponownie się zalogować.
Mam mianowicie podzieloną stronę na część dostępną dla wszystkich oraz część dla "wybrańców" i po upływie czasu wygaśnięcia gość zostaje wylogowany automatycznie bo kończy się czas sesji i wówczas znikają elementy które może widzieć tylko on natomiast pozostają te ogólmno dostępne. I teraz chciałbym żeby wyświetlał się napis gdzieć pomiędzy tym co jest widoczne że sesja wygasła i trzeba się zalogować ponownie. A czego bym nie próbował to żaden napis nie chce mi się wyświetlać po wygaśnięciu sesji.questionmark.gif
+Quote Post
piotrekkr
post 24.07.2006, 16:05:00
Post #4

-----

Cytat
To wiem tylko potrzebuję coś co by dało mi infrmację że sesja została już zamknięta

przecierz jak sesja wygasnie to znikna zmienne sesyjne i funkcja
  1. <?php
  2. isset($_SESSION['jakas_zmienna'])
  3. ?>
zwroci false a to znaczy ze sesja juz nie istnieje

Ten post edytował piotrekkr 24.07.2006, 16:05:32
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:50