![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie.
W php jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę więc bardzo proszę łopatologicznie ![]() Poczytałem na forum o sposobach i możliwościach logowania się na stronę. Mi najbardziej przypadł do gustu, względem potrzeb ten "tutek": http://forum.php.pl/index.php?showtopic=48726&hl= Starałem się go przepisać jednak nie widzę w którym miejscu ma się dziać cokolwiek aby przejść na przykładową stronę: secret.php gdzie jak rozumiem maja już być konkretne dane ![]() Z góry bardzo dziękuję ![]() Ten post edytował Amorph 23.07.2006, 20:36:08 |
|
|
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Login.php
Secred.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na koncu pliku login php mozesz dac linka do pliku secret.php no i przedewszystkim na poczatku tego pliku musisz dodac:
I bedzie cacy ew. w pliku login.php mozesz dac przeladowanie strony np. za pomocą javy. bo tam niema bezposrednie miejsca na strone do któ¶ej ma sie przeładowac ![]() ![]() Pozdro jak by co to pisz =) jak czegos jescze nie kapujesz ![]() PS. Mam nadzieje za jakos ci pomogłem ![]() Mój bład ![]() ![]()
i plik ten najlepiej umiescic gdziec poza public_html ![]() ![]() Ten post edytował dawhol 23.07.2006, 20:36:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie.
Wszystko prawie jasne, jednak chciałbym aby po poprawnym zalogowaniu " z automatu" skoczylo do innej strony a nie jak tu pokazuje sie link. Dzieki za szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam PS. Formularz to chyba tak:
Ten post edytował Amorph 23.07.2006, 20:47:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoj formularz nam nie potrzbny ty sobie go musisz napisac zeby bylo jak sie logowac ![]() niejestm pewny ale spróbuj tak header("Location: itd ![]() Ps. Niewiem czy działą bo nie sprawdzałem ale ta fukncja sluzy do przekierowania ![]() Ten post edytował dawhol 23.07.2006, 21:24:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Niestety, nie ma róży bez kolców, przed header'em nie możemy wysyłać żadnych znaków do przeglądarki. Tzn. nie może przed nią wystąpić jakiekolwiek echo();, print(); i inne tego typu polecenia. Może także "zaszkodzić" mu jakakolwiek spacja lub enter. Więc jeśli ktoś ma wiedzę, i podzieli się nią, jak w pliku formularz.php po linii:
wywołać otwarcie innej strony byłbym bardzo wdzięczny. PS. Przed formularzem używam echo ponieważ wysyłam "początek" strony HTML;owej. Ten post edytował Amorph 27.07.2006, 23:05:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz bardzo brzydko wstawić w sam środek kodu coś takiego:
Spowoduje to po 3sec. otwarcie pliku plik.php. Jeśli ustawisz 0 - automatycznie przeniesie do plik.php. Przeglądarki zinterpretują to poprawnie (IE, FF, Opera, Mozilla) a, że <meta> w środku <body> troszkę nie zgodnie ze standardami to mało ważne, bo validator i tak tego nie będzie sprawdzał gdyż nastąpi przekierowanie. ![]() Ten post edytował cadavre 27.07.2006, 23:39:38 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Niestety, nie ma róży bez kolców, przed header'em nie możemy wysyłać żadnych znaków do przeglądarki. Tzn. nie może przed nią wystąpić jakiekolwiek echo();, print(); i inne tego typu polecenia. Może także "zaszkodzić" mu jakakolwiek spacja lub enter. a uzycie funkcji ob_start(); na poczatku pliku oraz ob_end_flush(); na koncu jest nie na miejscu? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
ja mam taką żelazną zasadę, że jak używam sesji
to session_start() jest zawsze na początku
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kod Goscia z poczatku jest w porzadku, ale jak chcesz zeby po poprawnym zalogowaniu przenosil cie do pliku secred.php to zrob tak:
Plik secred.php tak jak powyzej - sprawdza czy istnieje zmienna sesyjna i czy ma wartosc 1, jak nie to powrot:
I tym sposobem za kazdym razem jak ktos poda zle haslo to wroci do formularza, zeby jeszcze raz wpisac dane. PS. header() jest w srodku pliku, a nie na poczatku, ale u mnie takie rozwiazanie doskonalen dziala. Jak u ciebie nie bedzie to uzyj ob_start(); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie czytasz ze zrozumieniem :} on nie chce uzyc tej funkcji na poczatq pliku, bo wstawia tam session_start()
jednak, jak mi sie wydaje(i chyba to nie jest zle) session_start() nei wysyla zadnych naglowkow, wiec ob_start(); moze byc zaraz po session_start... u mnie dziala jak nalezy, nie napotkalem jescze zadnych przeszkod z taka kolejnoscia :E --- moze i masz racje ;-) Ten post edytował dem 28.07.2006, 13:52:50 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chyba sam nie czytasz ze zrozumieniem - wyraznie przeciez napisalem, ze jak nie zadziala u niego header(), ktory jest wywolywany nie na poczatku to zeby uzyl ob_start(); , a co do session_start() to nic nie pisalem - ale jezeli sie uzywa zmiennych sesyjnych to zawsze powinien isc na poczatek.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:18 |