![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bazy danych nie bede dodawał i formularza jest to plik wykonawczy dodaj.php ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. W kodzie na forum sa slashe a ja ich nei dawałem wiec nie zwracac na nie uwagi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak na dwa dni nauki, to nieźle, że zabrałeś się za MySQL. Ja go ruszyłem chyba po miesiącu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn na jakiej zasadzie mam go formatowac bo nie czaje
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
Co to jest:
lepiej dać:
2. Przerobiłem troszkę zapytanie:
na:
INSERT INTO syntax zamiast date pobierać z php możesz użyć MySQL NOW(); czyli:
pod warunkiem, że pole data jest typu date lub datetime. 3. zamiast sprawdzać $email=='' lepiej użyć empty();
Jak na pierwszy raz jest dobrze ![]() ![]() Ten post edytował TomASS 24.07.2006, 09:38:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
TomASS dzieki za poprawe i rade będe pamietał przy nastpnych skryptach
![]() ![]() ![]() A tobie Null dzieki juz kapuje o co chodzi z tym formatowaniem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Oceńcie moją pierwszą (...) Przenoszę z Przedszkola na Oceny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TomASS : używamy INTO, a nie INOT. dawhol : nieźle jak na pierwszy skrypt, ja po dwóch dniach nauki. Głowiłem się dlaczego te skrypty na plikach mi nie działają. Jednakże dzięki pomocy manuala udało mi się to naprawić. I co do sprawdzania możesz też użyć:
I pisz też nieco czytelniej. Np. zamiast tak :
Napisz to tak :
Wygląda to teraz dużo czytelniej i łatwiej nam się w tym połapać. Jeszcze po za tym łącz ciągi, gdyż php nie przetworzy tekstu o długości np. 500 linijek. Zdażyło mi się taki ogromny formularz wpisywać w php. Wogóle też używaj apostrofów(' ') zamiast znaków cytatu(" "), jeśli nie masz parsowania zmiennych, a to parsowanie sprawdza się tylko na bardzo małą skalę. -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
DZIEKI ZA OCENY
![]() ![]() Jescze raz dzieki za oceny, rady i nauki ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki Set =) juz co nieco poczytałem
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A no i najważniejsze:
nie $nick a $_POST['nick'] jeżeli wysyłasz formularzem - metoda post ![]() |
|
|
![]()
|
|
A no i najważniejsze: nie $nick a $_POST['nick'] jeżeli wysyłasz formularzem - metoda post ![]() u siebie mam juz to poprawione ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 08:58 |