![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że istnieje mozliwość wstawienia favikony poprzez HTML, ale u mnie są z tym problemy, bo favikona pojawia się tylko, gdy nie ma żadnych parametrów w pasku adresu. Zauważyłem, że większość stron wogóle nie ma favikony wstawianej poprzez HTML, chciałbym się więc dowiedzieć w jaki inny sposób niż w HTML można wstawić favikonę (np tak jak w przypadku google.pl).
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np poprzez wrzucenie ikonki do glownego katalogu, lecz ikonka musi spelniac pewne warunki - nie wiem jakie dokladnie
u mnie na pewno dziala: 16kolorow, wymiary 16x16 i koniecznie nazwa favicon.ico |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przez php nie wstawisz ponieważ to jest język serverside, możesz sobie co najwyżej wygenerować przez echo czy print, możesz ewentualnie spróbować przez header
A google wstawia automatycznie http://www.google.pl/favicon.ico Ten post edytował Nightwalker 23.07.2006, 12:53:11 -------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie IE nie czyta favicon-ow
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda, bo myslałem, że można ją wysłać jakoś przez header().
W takim razie, czy mozliwe jest aby serwer na którym stała strona miał wpływ, że favikona nie chce się wyświetlać, gdy są podane parametry w pasku adresu? U mnie na localhoście favikona jest zawsze niezależnie od parametrów w pasku zadań, tyle, ze u mnie jest Windows a na serwerze Linux. Jestem przez to nieco zdezorientowany. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może wpisujesz ścieżkę do faviconki w htmlu jako "favicon.ico" - dlatego na podstronach Ci jej nie widzi. Spróbuj "/favicon.ico"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie IE nie czyta favicon-ow U mnie w IE.sp2 od razu też nie, dopiero jak dodam np. do ulubionych, albo odwiedze stronę ponownie. A co do favicon, gdy znajduje się tam gdzie DocumentRoot, nawet w skrypcie xxx/yy/zz/aa/bb... wszędzie będzie wyświetlana mimo, że nawet w dokumencie html nie będzie o niej mowy: Link. Ten post edytował Coolmax 23.07.2006, 13:33:40 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Uzyłem takiego wpisu:
i dalej na podstronach nie ma favikony. nawet po wpisaniu
nic się nie dzieje, ale jak podam adres favicony na innej stronie np
to favikona jest na kazdej podstronie, więc naprawdę nie wiem o co juz chodzi, może spróbuję skopiowac favikonę do innego folderu. Edit: Przeniesienie ikony do innego katalogu pomogło, nie wiem tylko dlaczego nie chce jej czytać z katalogu głównego pomimo podanego bezwzglednego URL. Ten post edytował raf_gc 23.07.2006, 13:40:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:35 |