![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich
![]() mam taki mały problem ;/ , napisalem sobie prosta klase do obslugi szablonow ktorej kod widzicie tutaj :
natomiast tak wyglada zastosowanie tego w praktyce :
i niby wszytsko jest ok, ale ja bym chcial zrobic taki bajer ze gry zamieniam jakis znacznik z szablonu dajmy na to {TEXT} chcialbym uzyc '{TEXT}' => require('plik.php') no i wlasnie tu jest problem bo zamiast ladnie podminic sformulowanie {TEXT} i wrzucic plik w to miejsce co trzeba to tak nie jest, plik jest includowany od tak sobei na poczatku strony czy jest jakis sposob zeby cos zty m zrobic ![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak dziala ale jest haczyk ;]
w pliku ktory chce tak dolaczyc jest kod php ![]() co wy na to ![]() napisac jakas funkcje, jesli tak to chociaz jak to ma dzialac ![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mnie sie wydaje, ze to nie Ty napisales te klase bo nawet nie potrafisz jej uzywac.
Pliku tpl sie nieinkluduje. Uzyj metody loadFile klasy template. -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
napsialem jesli chcesz wiedziec, ale ja chce zaincludowac plik php z kodem php
rozumiesz ![]() chce zrobic {TEXT} => require('plik.php') ![]() ale mi wywala ten includowany plik na poczatku strony a nie w miejscu w ktorym w szablonie jest {TEXT} EDIT a tak jak podal tiraeth to zwraca tylko zawartosc pliku ale kod php olewa ![]() ![]() Ten post edytował banpl 21.07.2006, 14:31:34 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
BÓG mi Cie zesłał
![]() działa, dzieki wielkie ![]() pozdro all -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:33 |