![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam coś takiego 1 jednej kolumnie przechowuje time()
chce zrobić takie zapytane ktore z aktualnego time odejmnie to time z tej kolumny da wynik coś takiego ale niedziala jest to mozliwe w ogole mam cos takiego ale czasem sa ujemne wyniki a to nie mozliwe raczej
Ten post edytował acztery 20.07.2006, 22:07:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm... a ja zawsze myślałem, że to jest
sprecyzuj, co masz dane i chesz otrzymać? -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak myslisz co bylo by wynikiem zapytania ktore dalem w 1 poscie pewnie cos od czegos zostanie odjęte. i ja chce odjąć time()-zawartosc pola time w danym rekordzie... wszystko opisane wyzej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
hmmm... a ja zawsze myślałem, że to jest A czego Ci więcej potrzeba ? NIe samym 'nazwa_pola' człowiek zyje - zapytania potrafia być o niebo bardziej rozbudowane...
sprecyzuj, co masz dane i chesz otrzymać? a jak myslisz co bylo by wynikiem zapytania ktore dalem w 1 poscie pewnie cos od czegos zostanie odjęte. i ja chce odjąć time()-zawartosc pola time w danym rekordzie... wszystko opisane wyzej A ruszyć tyłka do manuala to już się nie chce? http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/dat...-functions.html - wydaje mi się, ze rozwiązaniem Twoich problemów będzie datediff() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
i tam szukałem
myśłałem ze tak: SELECT DATEDIFF('FROM_UNIXTIME(NOW())','FROM_UNIXTIME(`time`)') FROM `add_offers` bbcode cos sie nie dziala Ten post edytował acztery 21.07.2006, 08:34:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:32 |