![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio przyszły mi plany na napisanie własnego cms, ma opierać się on na systemie szablonów podobnym do tego zastosowanego w skrypcie forum phpBB. Narazie obmyślam jak to wszystko ma wyglądać, ale natrafiłem na jeden problem, który dotyczy właśnie stronicowania. Jak mam połączyć ten kod z tym systemem szablonów
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie wiem jakw phpBB ale w smarty to jest tak
i smarty Kod {if $strona neq 0}
<a href=?strona={$strona-1}>Poprzednia</a> {/if} {section name=$nr loop=$strony} {if $strona eq $nr} <span>[{$nr+1}]</span> {else} <a href=?strona=$nr>({$nr+1})</a> {/if} {/section} {if $strona lt $strony-1} <a href=?strona={$strona+1}>Poprzednia</a> {/if} |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym systemie szablonów wygląda to tak:
i tpl wygląda np. tak
teraz zrobiłem tak, ale nie wiem czy kod jest poprawnie napisany:
Ten post edytował d@ro 25.07.2006, 16:17:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w kodzie php nie moze byc zadnego znacznika HTML. Czyli:
a reszta (warunki i petla) w tpl |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiesz, że to nie są smarty ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.09.2025 - 11:35 |