![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Już jakiś czas się męcze z wygenerowaniem pliku xls.
Na dzień dzisiejszy mam już teoretycznie to zrobione ładnie mi go tworzy i układa ale mam 2 problemy. 1. Nie mam pojecia jak stworzyć w jednym pliku xls 2 arkusze. 2. Mam cały czas problem z kodowaniem znaków popranych z bazy. Szukałem czytałem i robiłem wedłóg wskazówek i cały czas to samo. oto kod który uprościułem ze względów na czytelność. wywaliłem skomplikowaną tabele (układ wizualny) [php] <?php session_start(); if($_GET[oferty]){ header("Content-Type: application/vnd.ms-excel"); header("Content-Disposition: attachment; filename=oferta_$_GET[of1]_$_GET[of2]_eHurt.xls"); header("Pragma: no-cache"); header("Expires: 0"); include"../admin/includes/config.php";echo" <html> <script> function Forward(val) { opener.document.form.regiond.value = val; window.close(); } </script> <meta http-equiv=\"content-type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\" > "; ?> <style> td { FONT-SIZE: 8PT; FONT-FAMILY: VERDANA,ARIAL,HELVETICA } </style> </head><body> <?php if(!isset($_SESSION['id_klienta']) ){ echo"<font color=red><b></b><center>Wszystkie funkcje zostały zablokowane za względu na wygaśnięcie sesji lub próbe włamania!!!</center></font>"; } else{ $query = " SELECT * FROM {$pr}config "; $wynik = mysql_query ($query); $rekord = mysql_fetch_array ($wynik); extract($rekord); if($_GET[oferty]!=''){ //miejsce na górną grafikę $x=0; $wyniksz = mysql_query("SELECT * FROM {$pr}ofertowanie WHERE id_oferty='$_GET[oferty]' ") OR die(mysql_error()); if ($rekordsz = mysql_fetch_array ($wyniksz)){ extract($rekordsz); echo"$dane_oferty"; }}} ?> </body></html>[php] Jeśli ktoś mi jest w stanie pomóc będe wdzięczny bo brakuje mi pomysłów a nie chce używać PEAR oraz innych class ze względów technicznych. Jeszcze raz proszę o pomoc! NAPRAWDE NIK MI NIE POMORZE Ten post edytował pyrek 20.07.2006, 12:43:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:07 |