![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
mam taki problem. Mam serwis www do administracji pewnego programu w freebsd i po wrzuceniu go do apacha pisze mi taki blad: Warning: require_once(DB.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/www/apache22/data/serweb/html/main_prepend.php on line 38 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'DB.php' (include_path='.:') in /usr/local/www/apache22/data/serweb/html/main_prepend.php on line 38 mam apache 22 i php5. Prosze o pomoc bo nie wiem co jest nie tak, nie jestem az taki dobry w te klocki dopiero sie ucze!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu nie moze znalezc pliku DB.php:) zle jest zdefiniowana sciezka. Najpierw posprawdzaj wszystkie kreski, apostrofy itp... potem sprawdz czy na pewno widzi plik w tym wlasnie miejscu. A jesli to nic nie da, to moze dodanie $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] cos pomoze.
Ten post edytował wlq 19.07.2006, 17:21:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten plik jest w /usr/local/share/pear, a caly serwis w /usr/local/www/apache22/data/serweb, po skopiowaniu pliku do katalogu
brakowalo tez pliku pear.php, tez go skopiowalem, i mam teraz taki blad: Warning: require_once(XML/RPC.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/www/apache22/data/serweb/html/main_prepend.php on line 41 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'XML/RPC.php' (include_path='.:') in /usr/local/www/apache22/data/serweb/html/main_prepend.php on line 41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz nie widzi innego pliku, <czytaj wyzej>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mowiac posciej:
W pliku /usr/local/www/apache22/data/serweb/html/main_prepend.php w lini 38 musisz podac prawidlowa sciezke do pliku DB.php W tym samym pliku (main_prepend) w lini 41 musisz podac sciezkie do pliku RPC.php Najlepiej sciezki absolutne (zaczynajac od / np /etc/www itp itp) zwroc uwage ze w sytuacji pliku RPC.php musisz podac sciezke do katalogu w ktorym znajduje sie katalog XML (bo w XML jest RPC tak to przynajmniej wynika z bledu) -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
ok juz jest, ale teraz nastepny blad jest:
[b]Function aggregate_methods() doesn't exists. Try install Classkit extension. http://pecl.php.net/package/classkit nie wiem co to jest i jak z tym sobie poradzic! sciaglem classkit ale nie wiem jak go zainstalowac! brak jakiego kolwiek opisu! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bledy w php sa opisane tak ze mozna nie reagowac bardzo intuicyjnie, no chyba ze bledy ktore ciezko znalezc jak nieoczekiwany koniec (ktory zazwyczaj sprowadze sie do zamkniecia {} albo nieznany wyjatek i nie wiqadomo gdzie) Najlepszym rozwiazaniem i dla Ciebie najszybszym bedzie taka pewna sentencja
Cytat Use the google luke Skopiuj blad wklej na googlu znajdzie napewno, poszukaj poczytaj co to za blad i jak go naprawic. Co do Classkit -> Tez zagoogluj napewno znajdziesz pelna dokumentacje i opisy instalacji itp itp. Wystarczy odrobina dobrych checi ![]() ![]() OT Panowie moderatorzy, uklony ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Powiec mi jak moge dokompilowac classkit albo zeby ladowal sie dymanicznie.
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:30 |