![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Przy importowaniu danych z pliku importuje do bazy danych (w kolumne decimal(5,2) ) dane typu: 19,50, 20,50 itp. Problem polega na tym, ze w pliku jest np. 19,50 a po eksporcie w bazie znajduje sie wtedy 19,00 (jakby nie wpisywal znakow po przecinku... Jak sie ustrzec przed tym? Ten post edytował gladiror 19.07.2006, 16:27:23 -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z przecinkiem to może pisać sobie pani w urzędzie w Wordzie.
Typy "zmiennoprzecinkowe" mają kropkę ![]() Dlatego Ci rzutuje na 19.00. Jak wpiszesz 19.50 to będzie OK. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, tylko ze ja mam taki duzy plik i zawsze potrzebowal bede eksportowac z przecinkiem... Da sie jakos to zrobic??
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
str_replace()
![]() |
|
|
![]()
|
|
mike_mech - rozumiem, wiem, ze tak mozna ale to mnie nie ratuje... Bo ja bede musial codziennie wrzucac te baze na serwer. Dawalem, ze kolumna jest TEXT, ale wtedy nie chce mi sortowac wg ceny... Nie mozna zmienic na inne w MySQL (cos innego oprocz decimal)
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]()
|
|
Obawiam się że nie.
Międzynarodowym standardem jest kropka, to tylko u nas w tym dziwnym kraju jest przecinek. A że większość (wszystkie) narzędzia jest tworzonych za granoicą to niestety jest jak jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
No to trudno sie mowi... :-( Bede musial zmieniac przecinki na kropki...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:25 |