![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam texty które ladowane są z bazy.
Problem w tym że te texty są strasznie długie i rozjeżdżają mi moją ciasną stronkę. Czy jest jakaś możliwość aby dzielił ten długi text na pare stron. Nie mam powysłu jak to zrobić. Z góry dziekuję za pomoc. Pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z palca na syzbko ale powinno dzialac. -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem może ja jakiś nie do końca jestem ale mi to nie działa.
![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sposob uzycia
Testowalem wszystko jest w porzadku. -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Na początek poprosze o nie denerwowanie się.
![]() Mam takie cuś.
Gdzie mam to zaplikować ? <?php echo cutString($tekst, $ile_znakow_chcesz); ?> -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@thrnag: kiedys juz bylo cos podobnego. tylko po co tworzyc takie koszmarki z FOR() ? nie lepiej uzyc wyrazen regularnych? pozatym on wycina tylko PIERWSZE ?"iks" znakow. a co z kolejnymi stronami? moja propozycja jest taka:
gdzie podajesz $tekst - przycinany tekst, $od - od ktorego slowa tniemy i $ile - ile kolejnych slow ma zwrocic. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@Vogel, rzeczywiscie nie pomyslalem o tym ze trzeba to wyswietlic na nastepnej stronie
![]() Wyrazen regularnych to sie boje jak ognia, w kocu nadejdzie dzien kiedy sie za to wezme pokic o ciesze sie z wlasnej ignorancji :roll2: W Twoim sposobie widze jednak mala luke. Jesli masz strone oparta na jakims waskim i niewysokim divie i nie chcesz zeby Ci sie rozciagnelo liczenie slow nie jest najlepszym pomyslem. Pozniewaz jesli content bedzie sie skladal tylko z slow "nie, a , do , od, on" itp. bedzie go za malo w momencie slow typu "powylamywanymi, rozentuzjazmowany" i jeszcze jakis zryte wyrazy Div moze sie rozszerzyc psujac weszystko. Nie mowie ze moj skrypt jest lepszy bo ma podobna dziure (moze mniejsze ryzyko wystapienia rozciagniecia). Ten z wyrazeniem regularnym tez dobry, chyba zaleznie od tego co sie chce osiagnac. W kazdym badz razie dzieki za przyklad. Do tego pytanie. Czy wyrazenia regularne nie beda wolniejsze w tym przypadku. @miki_ok
Luo. Jesli chcesz ten sam tekst wysweitlic na nastepnej stronie to moj skrypt sie nie nadaje do uzycia go w tej sytuacji. Wtedy najlepiej.
Na kolejnej czesci
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Bardzo panom dziękuje za pomoc.
Al bardziej by mi zależało na czymś w stylu:
Tyle że to dzieli mi na strony ale jak mam jakieś np. 40 tematów w bazie to mi dzieli np. po 10 na stronie. Niewiem może potrafilibyście to tak przerobić żeby dzieliło text. ![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
Podziel ilosc znakow w stringu przez to ile chcresz ich wyswietlic na strone. Bedzies zmial wynik. Wydrukuj link i rozpocznij dzielenie pliku od slowa jakie przekazesz w GETcie
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 19:28 |