![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam do Was pytanie jak zrobić w php drzewko w którym będę miał linki i po kliknięciu w jakiś link wstawi mi dane do tabeli obok, słyszałem że są takie drzewka w JavaScript. Czekam na jakieś podpowiedzi
![]() Ten post edytował progman 19.07.2006, 07:23:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Według mnie to do tego musisz uzyc AJAX-a bo inaczej bez przeładowania strony tego w php nie zrobisz. Poszukaj sobie na forum o AJAX-ie tam będziesz miał dużo informacji Pozdrawiam Alk -------------------- I amar prestar aen
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić w Java Script bez użycia AJAX-a. Wystarczy darmowy skrypt menu, na przykład Tigra.
http://www.softcomplex.com/products/tigra_tree_menu/ Jak wpiszesz w google tree menu to wyskoczy tego bardzo dużo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcialbym wykorzystac sobie powyzsze menu w swoim projekcie, zastanawiam sie jednak, w jaki sposob je tworzyc. Cala hierarchia drzewa znajduje sie w pliku tree_item.js. Moje dane zstana pobrane z bazy i do tablicy przepisane i teraz sie zastanawiam, czy mam tworzyc takowy plik i wpisywac do niego dane dzrewa, czymoze ktos zna lepsze sposoby? -------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 6 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie prosciej zrobic w tym przypadku ramek? nie ma ani ajaxa, ani jawy, a przeladowujemy nie cala strone, lecz tylko wybrany jej fragment
-------------------- Pomogłem? Kliknij "pomógł" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ramki są wytworem microsoftu i nie wchodzą w skład specyfikacji XHTMLa (HTMLa chyba też nie)
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ramki są wytworem microsoftu i nie wchodzą w skład specyfikacji XHTMLa (HTMLa chyba też nie) Tak? http://www.w3.org/TR/xhtml1/dtds.html#a_dt...ML-1.0-Frameset -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:16 |