![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taką wyszukiwarkę.. poniżej dam źródła plików, ale mam taki problem ze po wyszukaniu jakiegoś słowa chcę aby stworzył sie link w takiej postaci
Kod <a href=?id=$nazwapliku>$nazwapliku</a> , a nimogę / nieumiem tak zrobić ponieważ link powstaje mi w takiej postaci Kod <a href=?id=page/$nazwapliku>$nazwapliku</a>
PLIKI : [php:1:ef9af857d1]<FORM action=page/szukaj2.htm method=post> Szukaj:<INPUT name=szukane> <INPUT type=submit value=Go!> </FORM>[/php:1:ef9af857d1] --- [php:1:ef9af857d1] <? include("f.php"); if(isset($szukane) && $szukane != '') { $szukane = ereg_replace("[*.$/]", "", $szukane); $szukane_slowa = split(" ", $szukane); array_unshift($szukane_slowa, $szukane); $ile_slow = count($szukane_slowa); unset($szukane); $pliki = drzewko("."); $czytelne = czytelne($pliki); unset($pliki); sort($czytelne); foreach($czytelne as $plik) { $id_pliku = fopen($plik, "r"); $zawartosc = fread($id_pliku, filesize($plik)); for($i=0; $i < $ile_slow; $i++) { if(ereg($szukane_slowa[$i], $zawartosc)) { $trafienia[] = $folder . $plik; } } fclose($id_pliku); } if(!isset($trafienia)) { echo "Niestety nie znaleziono nic co by pasowało do twojego zapytania. Powrót"; } else { $trafienia = array_unique($trafienia); sort($trafienia); foreach($trafienia as $pojedyncze) { echo"<a href=$pojedyncze>$pojedyncze</a><br>"; } } } else { echo "Przecież chciałeś czegoś szukać! Powrót"; } ?> [/php:1:ef9af857d1] --- [php:1:ef9af857d1] <? function drzewko($folder) { global $pliki; if($folder != "/") { $folder .= "/"; } $id_f = opendir($folder); if($id_f) { while($plik = readdir($id_f)) { if($plik == '.' || $plik == '..') { continue; } if(is_dir($folder . $plik)) { drzewko($folder . $plik); } else { $pliki[] = $folder . $plik; } } closedir($id_f); } return $pliki; } function czytelne($spis) { $rozszerzenie[] = "htm"; foreach($rozszerzenie as $roz) { $dl_roz = strlen($roz); foreach($spis as $plik) { if(substr($plik, -$dl_roz) == $roz) { $wynik[] = $plik; } } } return $wynik; } ?> [/php:1:ef9af857d1] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A i mam jeszcze takie jedno pytanie.. da sie zrobić aby action w formularzu otworzył sie w nowym oknie .. ? próbowałem javą otworzyc ale w tedy nieprzenośi mi zawartości formularza ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat link powstaje mi w takiej postaci
Kod <a href=?id=page/$nazwapliku>$nazwapliku</a> Czy to "page" to nazwa katalogu? Jeżeli tak to potraktuj zmienną $nazwapliku funkcją [manual:3c9b2a2c9e]basename[/manual:3c9b2a2c9e]. Cytat da sie zrobić aby action w formularzu otworzył sie w nowym oknie .. ?
[xml:1:3c9b2a2c9e]<form action="nazwapliku" method="POST" target="_blank">[/xml:1:3c9b2a2c9e] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
He .. no spoko .. to forum jest 2x lepsze niż to na Ygreg'u
![]() a tak przy okazji da sie aby otworzyło sie w oknie o określonych wymiarach .. w javie script ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 14:46 |