![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_żaba_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam
przeniosłem serwisik na inny serwer i pojawia mi się taki komunikat: Kod Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/zaba/public_html/start.php:1) in /home/zaba/public_html/meta.php on line 3 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/zaba/public_html/start.php:1) in /home/zaba/public_html/meta.php on line 3 i z tego co widze to chodzi o to, że przed rozpocząciem sesji zostały wysłane jakieś nagłówki do przeglądarki, ale to nie jest możliwe bo na samym początku strony mam:
więc żadnych innych nagłówków nie wysyłam :| co może być przyczyną ? Na poprzednim serwerku działało dobrze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-Gość_żaba_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat niestety - nie ma... :/ To sobie otwórz źródło strony i sprawdź co się znaduje przed tymi błędami php. Na pewno jakaś spacja, tabulator czy enterek. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
-Gość_żaba_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
no i właśnie to jest najleepsze - otwieram źródło i jest tam na samym początku jakiś dziwny "kwadracik" ale jak otwieram plik php to tam nic nie ma, nie moge nic skasować :/ nie ma ani spacji ani entera ani NIC :/
nie mam pojęcia co tu zrobić. A może to coś z tym serwerem jest nie tak ? skoro na innym działało :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i właśnie to jest najleepsze - otwieram źródło i jest tam na samym początku jakiś dziwny "kwadracik" ale jak otwieram plik php to tam nic nie ma, nie moge nic skasować :/ nie ma ani spacji ani entera ani NIC :/ nie mam pojęcia co tu zrobić. A może to coś z tym serwerem jest nie tak ? skoro na innym działało :/ Może edytor w którym piszesz dodaje ten kwadracik na początku, spróbuj zapisać ten plik innym edytorem, np. PsPAD'em ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem taki preblemi na serwerze cal.pl i udało mi sie go rozwiązać tak ze jak sie połaczyłem z serwerem to znalazłem taki folder na nim jak sessions, nadałem mu chmody na 777 i po tym zabiegu wszystko działało ładnie i pięknie
![]() Ten post edytował PhoenixPL 18.07.2006, 23:59:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to być spowodowane, że otwierasz pliki kodowane UTF_8, a edytor którego używasz dodaje znak BOM na samym początku pliku. Spróbuj zmienić kodowanie. Jak to poskutkuje, to zmień edytor na taki, który nie dodaje tych 3 bajtów...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:17 |