![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam nastepujący problemik.
Są sobie newsy i komentarze do nich. Mam 2 tabele w bazie, jadną z newsami i drugą z komentarzami, kazdy komentarz ma zapisane id newsa do ktorego został dodany (newsid)... chcę za pomocą jednego zapytania wyswietlić na stronie glownej liste powiedzy 10 newsow i przy kazdym w nawiasie podac ile komentarzy zostalo do niego dodane. Kombinuje i kombinuje z count oraz Group by i kurcze nie wychodzi tak jak chce... a wydawało sie takie proste ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to to ja wiem... ale chodiz o to zeby jednym zapytaniem wyswietlic tytul newsa ktory jest w innej tabeli oraz liczbe komentarzy do niego ktore to sa w osobnej tabeli znow... to zapytanie ktore mi pdoales musialbym umiescic w pętli... i wowczas przy wyswietlaniu np 10 newsow lacznie mialbym 11 zapytan na stronie glownej... a ja musze to tylko jednym zalatwic
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:28 |