![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak "ugryźć" coś takiego: ładuje string przy użyciu file_get_contents, a potem exploduje to "\n", (nie chce mieć znaku nowej lini na końcu). W efekcie powstaje taka tablica:
Wtedy próbowałem użyć foreach, w nim explode("|", ), na wynik powstawało kilka tabel: Teraz doszedłem do wniosku, że mój spsób jest błędny, bo chcę osiągnąć, aby przy użyciu array_search po znalezienu np. 'aa', zwracało jego wartość, po to,aby po zwiększeni u jeden wyświetlić wynik 'bb', lub vice versa. Zakładam, że trzeba te kilka tablic, umieścić w jakiejś jednej, ale z tym też się nie moge uporać... -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie rozumiem w czym problem, bo zwraca Ci prawidłowo.
Po pierwszym explode masz tablicę: Kod Array ( [0] => aa|bb, [1] => cc|dd )
I teraz masz: Kod Array ( [0] => Array ( [0] => aa, [1] => bb ) [1] => Array ( [0] => cc, [1] => dd ) ) Więc w czym problem? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:11 |