![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam !
nie wiem czy to pytanie nadaje sie tu czy raczej do zwyklego php, ale wrazie czego wolalem napisac tu. mam pytanie.. ze wzgledów takich ze nie mam w tym momencie pod ta strone serva z baza musze oprzec wsio na plikach. pisze cos w stylu organizera - mozna zapisac notatke itp. dla moich zalogowanych klientow. i mam pewien problem.: dopisywanie wsio ok ale jak usunąc np. wiersz z pliku [ jeden ] lub wyczyscic calosc ![]() oraz mam taka funkcje : Kod int chmod(string user.dat, int tryb )
i tu mam pytanie o jaki tryb chodzi ![]() czy to ma byc uchwyt czy co ![]() ta funcja pochodzi z leksykonu php z heliona. dzieki z gory za pomoc i pozdrawiam aha... chodzi o to zeby przed operacja [ zapis, zmiana usuwanie] zmienic chmod a pozniej go znow zmienic zeby plik byl zabespieczony przed zapisem itp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
[manual:98d97acd25]chmod[/manual:98d97acd25]
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok przeczytalem, dzieki
![]() ale wobec tego jak bedzie osemkowo : chmod 777 i chmod 000 cxzy wystarczy dodac tylko 0 ![]() bo chyba raczej nie ![]() dzieki z gory za odp. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Cytat Aby zapewnić poprawność operacji musisz parametr prawa poprzedzić prefixem zero (0):
i .. naprawdę wystarczy ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
naprawde dzieki Ci DeyV !
jestes wielki dzieki pozdro N1c0N aha... jak mozesz to podpowiesz cos do pierwszego wątku? chodzi o skasowanie notatki lub calej wartosci pliku. chodzi o cos takiego ze user by wywolywal akcje ktora by skasowala notke, ale jest problem. jezeli notka bedzie sie nie miescila w 1 wierszu to jak oznaczyc tylko ta notke. mam nadzieje ze nie zamotalem tak ze nie wiadomo o co biega. jak co to napisz to bardziej wyjasnie. pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Aby zapewnić poprawność operacji musisz parametr prawa poprzedzić prefixem zero (0):
i .. naprawdę wystarczy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Cytat Aby zapewnić poprawność operacji musisz parametr prawa poprzedzić prefixem zero (0):
i .. naprawdę wystarczy ![]() chmod( 'plik', 07777 ); ?>[/php:1:0441a475a1] |
|
|
![]()
|
|
hhmm to wie ktos jak to zrobic?
|
|
|
![]()
|
|
ładujesz cały plik do tablicy, usuwasz konkrety wiersz, i zapisujesz tablicę...
A by nie mieć problemu z nowymi liniami, przed zapisem do pliku najlepiej się ich pozbyć, zamieniając np. na <br /> -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:01 |