![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z funkcja
mysql_real_escape_string() nie wiedziec czemu po odpaleniu pewnego skryptu wyrzuca błąd Cytat Fatal error: Call to undefined function: mysql_real_escape_string() in c:\apache\htdocs\phmyss\07\html\rejestracja.php on line 18 18 linijka to odwołanie do mysql_real_escape_string w takiej postaci:
nie bardzo rozumiem dlaczego to jest źle? Ten post edytował hhg 15.07.2006, 22:33:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz
i sprawdź czy masz zainstalowane i uruchomione MySQL. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak na pewno jest,
moze jeszcze dodam dlaczego jest mi potrzebna ta funkcja do walidacji danych pochodzących z formularzy, bo powinienem je przepuscic przez wstawienie / (czyl stripslashes) no i funkcje ktora dodaje znaki unikowe (mysql_real escape_string), użycie funkcji z mojego poprzedniego postu (escape_data) wykorzystam później tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaką masz wersję php?
ta funkcja działa w php >=4.3.0 lub w php 5 mysql_escape_string ma mniejsze wymagania (php 4 >= 4.0.3, php 5) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no tak, mialem troche za stara wersje php, a czy te dwie funkcje sa synonimami? z tego co mi wiadomo druga nie potrzebuje jako argumentu połaczenia z baza tak? czyli jak zastapie jedna drugo to sprowadzi sie do takiej samej walidacji furmularza?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:02 |