![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy jest możliwe żeby wynik dwóch zmiennych był nazwą innej zmiennej ?
tzn chodzi mi miej więcej o coś takiego Kod <?php $a='a'; $b='b'; $ab='test'; echo ${$a$b}; // i tu powinno wyświetlić test ?> btw. powyższy kod to przykład oczywiście nie działa ma za zadanie tylko pokazać o co mi chodzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brakuje "kropki"
![]()
ewentualnie
Ten post edytował Ja_Szczur 15.07.2006, 22:14:11 -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękować
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Wisła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie
jest: define("_LOGIN","Login"); oraz mam zmienną $zm = "LOGIN"; jak wypisac _LOGIN przy pomocy $zm ? echo "_"+ $zm ? -------------------- "nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi" -babcia Wladzia
a jednak slonce swieci dla wszystkich |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy łączeniu łańcuchów tekstowych zamiast "+" (JavaScript, Pascal) w php jest "." funkcja constant wypisuje wartość stałej o podanej nazwie niech żyje manual! ![]() -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na Przedszkole, tam jest miejsce dla wątków, których by nie było gdyby autorzy pytań czytali manuala i podstawy php.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:07 |