![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co można zrobić aby zmienna X zadeklarowana w pliku y była widoczna w dokumencie z po tym jak sie dołączy plik y przez require w pliku z ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmienna.php
plik.php
Temat nie ma nic wspólnego z elementami specyficznymi dla "piątki". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nic nie trzeba robić. Powinieneś mieć tą zmienną od razu dotępną.
Jeśli ta odpowiedz to za mało, to rozwiń myśl, a nawet dołącz kod php z którym masz problem. Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh sory za głupi temat i jeszcze w nie odpowiednim miejscu :/ nie zgadniecie co zrobiłem źle ... nie dałem echo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP5?
Przenoszę na Przedszkole. |
|
|
-Swenson- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jeśli chcę taką zmienną globalną aby podczas odświeżania wartości zmienna nie resetowała się ?
Bo jeśli w przykładzie powyżej odświerzę stronę, to zmienna na nowo będzie miała wartość zapisaną w include_once z.php Ja potrzebuję takiej zmiennej która nie utraci wartości do końca sesji. kojarzy mi się to z asp i z obiektem Session("zamienna")=wartość. Ale jak to zrobić w php, proszę o szybką wskazówkę, chodzi o zaliczenie a czas ucieka ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:41 |