![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem coś takiego:
Kliknięcie w wygenerowany div - "click me" powoduje wywołanie metody "swap", problem w tym że zamiast "name" alert wyswietła mi wartość "undefinited". Tak jakby metoda nie miała dostępu do zmiennych obiektu. Problem pewnie tkwi w wywłoaniu onclick, ale ja nie mam pojecia jak to popwawić. Z góry dziękuję za odpowiedź. Edit: Wykombinowałem coś takiego zmiast: Kod e.onclick=this.swap; napisałem: Kod obj= this; e.onclick= function() { obj.swap() }; Prawie działa, ale tylko kiedy jest jeden obiekt. Dodanie drugiego powoduje wyswieltenie jego wartosci niezależnie na który klikne ![]() Ten post edytował my_identify 15.07.2006, 15:24:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedz mi jaki jest sens tego rozwiązania ? Co chcesz osiągnąć ?
Co do problemu, to chodzi o to że oprócz obiektu "obiektu" tworzysz jeszcze obiekt DOM. Jeśli dodasz box_swap w zdarzeniu onclick obiektu DOM który utworzyłeś, to this nie będzie wskazyać już na główny obiekt, tylko na obiekt DOM(div). Jak dodasz sobie np. atrybut id, do diva i w box_swap wywołasz alert(this.id) to wyświetli Ci id tego diva. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Długo by trzeba tłumaczyć, a tak właściwie to ja sam do końca nie wiem co chce osiągnąć
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:47 |