![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
[layout] http://www.wadowice.ovh.org/wadowice/index.html proszę o ocenę laya. Pozdrowienia mateofi Ten post edytował mateofi 17.07.2006, 13:08:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
aż łezka się kręci na myśl o mojej pierwszej stronie domowej
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
maksimum 2/10,
1) kolory wogole nie pasujace do strony domowej miasta 2) 3 KOLUMNY, jak ja tego nie nawidze ![]() ![]() 3) i ogulnie nie bardzo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego według was te kolorki nie pasują
![]() poprawiona wersja: http://www.wadowice.ovh.org/wadowice2.jpg Ten post edytował mateofi 15.07.2006, 09:00:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poniewaz sa mdle oraz dobrane przypadkowo. kosmar. nie ma co oceniac - ani w tym designu ani pomyslu, kilka prostokato ubranych w koszmarne liternictwo i kolory...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
imho nie jest zle, szczegolnie 2 wersja. Jak potniesz to pokaz - moze byc z tego cos ciekawego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1/10
- beznadziejne kolory - okropne czcionki - kontrast kolorow psujacy oczy -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~mateofi: Czy to jest twoja perwsza stronka ?
bo jak tak to ci dam 4/10 ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, nie jest to raczej udany projekt :/
Moim zdaniem, mógłbyś zmienić: 1. W top-ie: "[...]miasto Jana Pawła II" - te II nie są zbyt czytelne, wygląda to jak 2 J ![]() 2. Zwiększ kontrast na stronie: spróbuj wymienić ten zielonkawy i żółty kolor (chodzi mi o tła bloków na stronie) na jakiś inny, bardziej kontrastowy. Teraz to wygląda "cukierkowo" ![]() 3. Wszystko piszesz kursywą, może lepiej by wyglądał normalny styl czcionki - kursywą pisz np. cytaty... 4. Usuń antyaliasing z tej Tahomy (czy co tam jest), na stronie przecież nie będzie to antyaliasingowane... 5. Czcionka, którą użyłeś do nazw poszczególnych bloków jest nieczytelna. Lepiej by było (nawet dla Ciebie) jakbyś użył jakiejś standartowej czcionki (arial/tahoma/verdana/georgia itp...) - będziesz miał łatwiejszą edycję nazw bloków, a tak to musisz cały czas dorabiać kolejne napisy... 6. Czcionka w bloku środkowym jest moim zdaniem za duża, popatrz jak mało treści się tam zmieści! 7. Po kurczaka ( ![]() 8. Kolory wogóle nie pasują do strony miasta (chyba, że to nie jest oficjalna strona Wadowic) To narazie tyle. Z oceną w skali 1/10 się jeszcze powstrzymam, wprowadź poprawki to może coś z tego wyjdzie. -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
to jest prywatna strona miasta. sam będę ją prowadzić. dzięki za rady. Chwilowo tnę to i zobaczymy co z tego wyjdzie. chodziło mi właśnie o takie porady jak ano mi chodziło. Wystawię może pod wieczór pociętą pracę:)
Pozdrowienia mateofi http://www.wadowice.ovh.org/wadowice/index.html pocięty layout. Jaki według was kolor pasowałby w tle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przyczepię sie logo. Papieża masz po prawej stronie i napis Wadowice też. Wiem, ze to miasto kojarzy się z papieżem, ale otwiarając stronę nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że to strona o Nim - nie o mieście. W lewym górnym rogu strony powinna być grafika mowiąca coś tematyce strony. Papież=strona o papieżu, obrazek miasta- strona o mieście. To oczywiście szkolny przykład, ale do dziś aktualny. Poza tym kolory, kolory...
aha. Trójkolumnowy układ jest w tym wypadku dobry. Wszystko pod reką ![]() Ten post edytował Cysiaczek 15.07.2006, 21:28:21 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
ok, zobaczylem pociety lay i mam kilka rad:
1) postaraj sie zeby kolumna 2 z gpry byla na tej samey szerokosci co top 2) ~Cysiu ma racje, papierza postaw w mniej rzucajacym sie w oczy miejscu, np w historji albo po prawej i zwieksz przezroczytosc 3) logo miasta postaw w miejsce obecnego zdiecia J.P. II 4) kolory: niebiesku zciemnij troche a zulty rozlasnij maksymalnie jak tak bardzo chcesz tych kolorow ![]() 5) w gornej nawigacji zdejmij ten efekt z niebieskim "patyczkiem" ![]() 6) i to by bylo na tyle na teraz pozdrawiam Ten post edytował nasty_psycho 16.07.2006, 08:06:27 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
ok to teraz odnosze sie do mojego ostatniego posta z uwagami:
1) Wykonane. 2) Lepiej, ale co z tym topem zrobisz? 3) nie, logo miasta na topie, (na samiutkiej gorze) 4) trudno powiedziec 5) Super! fajnie, robisz postempy... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak na pierwszą stronę, nie jest źle.
Oczywiście, zawsze może być lepiej ![]() Ale może skoro to ma być wizytówka miasta, zamówić design u prawdziwego grafika? Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
po pierwsze to nie jest moja pierwsza strona. Po drugie wolałbym mieć coś swojego, ponieważ nie mam kasy aby kupić design.
A tak apropo tego logo to chciałbym jakoś po prawej stronie wkomponować wyszukiwarkę w ładny sposób ale mi to nie wychodzi ![]() Cytat 3) nie, logo miasta na topie, (na samiutkiej gorze) mówiąc logo miasta chodzi ci o herb wadowic?? Ten post edytował mateofi 17.07.2006, 09:35:36 |
|
|
![]()
|
|
tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolory są WEB20
![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Cytat kolory są WEB20 no raczej web 2.0 Beta ![]() |
|
|
![]()
|
|
najnowsza wersja strony: http://www.wadowice.ovh.org/wadowice/index.html
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:04 |