![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2006 Skąd: z ml2.cba :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukam prosta wyszukiwarke ktora gromadzi dane w pliku (kazdy rodzaj)
moze byc wyszukiwarka ktora czeba aktualizowac recznie prosze o pooc ![]() prosze o osdpowiedzi Ten post edytował matiszostak 14.07.2006, 19:14:14 -------------------- stronka moja kliknij prosze - strona powstala przy pomocy ludzi z tego
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie widze różnicy miedzy plikami dat a txt i tak jest ten sam tekst, poza tym proponuje bazę
![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2006 Skąd: z ml2.cba :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm... no a jak zrobic taka wyszukiwarke
![]() ![]() prosze o odpowiedzi ![]() Ten post edytował matiszostak 14.07.2006, 19:02:02 -------------------- stronka moja kliknij prosze - strona powstala przy pomocy ludzi z tego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz proszę jak to ma działać i czego ma szukać...
-------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
![]()
|
|
wyszukiwarka ma szukac slow w pliku i do tych slow ma byc dany link na ktory przenosi
-------------------- stronka moja kliknij prosze - strona powstala przy pomocy ludzi z tego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o wyszukiwarkę słów, która będzie wyświetlała, w jakim pliku zostały znalezione, czy wyszukiwarkę z indeksem plików a'la Windows? Jeśli ma być to zwykła wyszukiwarka plików, rozwiązanie jest proste:
Wywołanie funkcji szukaj polega na podaniu szukanego ciągu znaków i katalogu, w którym będziemy szukać (jesli go nie podamy, zostanie użyty aktualny katalog). Funkcja zwraca tablicę zawierającą ścieżki do plików, w których znaleziono dany tekst. Od Ciebie zależy, co zrobisz z tą tablicą. EDIT: Nie wiem, o co dokładnie chodziło, spróbuj wytłumaczyć to bardziej precyzyjnie ![]() Ten post edytował slash12345 14.07.2006, 21:33:05 -------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
![]()
|
|
a jak mam pliki w wiekszej liczbie katalogow to jak to zrobic
-------------------- stronka moja kliknij prosze - strona powstala przy pomocy ludzi z tego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@matiszostak - rekurencyjnie, czyli napisać funkcję która otwiera katalog, istuje filesy i jak natrafi na katalog to wywoła sama siebie
![]() przyda się:is_file" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, is_dir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, i wspomniane wcześniej: readdir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, opendir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual EDIT... i nie zapomnij że pliki "." i ".." to nie sa pliki (lol) pozdro ![]() Ten post edytował Athlan 15.07.2006, 19:09:01 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:42 |