![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Natan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam prosty (?) problem, a mianowicie - mam szereg liczb, dajmy na to 10, 20, 33, 46, 70 i jakąś definiowaną przez użytkownika zmienną x. Jak bez całego szeregu warunków if sprawdzić, czy zmienna x jest równa którejś z tych liczb, a jeśli jest od nich różna, to w którym przedziale się mieści, a następnie dla każdej z tych mozliwości przypisać konkretne zdarzenie? Da się coś takiego łatwo zrobić? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam, Natan |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie wiedzieć czy to działać ale ty móc spróbować
To mieć zwracac numer klucza w tablica od którego się zaczynać wartość. Ty patrzeć na przykład. Ja mówić: Jak ty mieć tablica Kod $blah = array(0=>10, 1=>20, 2=>30); I ty mieć liczba Kod $liczba = 15; To jak ty wywołać genialna funkcja zasieg():
To mieć zwrócone wtedy: 0 bo to być w zasięgu pierwszego klucza (być łod niego większe). Albo ja nie umieć php. Łowaga: To nie brać pod łowagę liczb większych od ostatniego klucza. -------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:17 |