![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Natknalem sie na pewien problem... Otóż np. przy logowaniu uzytkownik zawsze podaje login i haslo i sprawdza sie czy sie zgadzaja z tymi z bazy danych, natomiast co jeżeli chce sprawdzic czy dany wyraz zawiera sie w danym rekordzie? Jak takie cos można sprawdzić?? -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale chcesz zrobic ogolnie w calym rekordzie?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, ze mam np. w tabeli kolumne nazwa i chce zeby mi wyswietlil wszystkie rekordy, ktore maja w kolumnie nazwa jakis wyraz...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
-klucha- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
klucha nie = a like
@gladiror no to juz wiesz co zrobic ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-klucha- |
![]()
|
Goście ![]() |
oj sorka napisalismyu jednym czasie
![]() post nospora jest dobry ja sie pomylilem $ZapytanieSqL = "SELECT * FROM tabela WHERE rekord LIKE '%$szukaj%'"; oczywiscie |
|
|
![]()
|
|
Thx za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie - a jak mam zmienna np. $kategoria i chce sprawdzić czy "zawiera" ona któreś ze słów np. bateria lub mysz i na końcu jeszcze żeby mi zwróciła które to słowo - jest taka funkcja??
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 02:44 |