![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwa pliki XML o takiej samej strukturze:
pierwszy.xml
i drugi.xml:
Zastanawiam się jak w najlepszy sposób osiągnąć trzy tablice wskazujące na różnice pomiędzy nimi:
Ten post edytował TomASS 13.07.2006, 23:29:34 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamien oba obiekty w tablice...,
.... kabuum i po bolu ![]() ![]() ![]() Ten post edytował NuLL 14.07.2006, 01:56:15 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drogi kolego Nullu chyba nie do końca rozumiem Ciebie a Ty mnie
![]() Gdzie tutaj masz porównywanie dwóch tablic? Tutaj po prostu usuwasz z tablicy elementy o pustych kluczach lub wartościach. Chciałbym coś takiego, że podam:
i otrzymam różnice pomiędzy tablicami.
brakujące elementy w tablica2 z tablica1 itp... oczywiście miło byłoby aby słowa tablica zastąpić xml ![]() Ten post edytował TomASS 14.07.2006, 08:49:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~TomASS no nie mów że nie dasz rady przepisać XML'a na tablicę?
![]() Przeciez to proste jest. Lecisz jakimś SimpleXML'em i budujesz tablicę, a na nich jest prościej operować i tu już korzystasz z tego co dał ~NuLL Zresztą napisał na początku - "Zamien oba obiekty w tablice". |
|
|
![]()
|
|
Nieno nie mówię, że nie dam rady przepisać xml w tablicę, tylko zastanawiam się do czego mi ta funkcja co podał kolega Null ? Czyżby chciał mi pokazać coś konkrentengo czy tylko pokazał mi jak operować na tablicach
![]() Ale wielkie dzięki za zainteresowanie ![]() Ten post edytował TomASS 14.07.2006, 23:46:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcje do sprawdzania różnic/przecięć pomiędzy tablicami array_diff_assoc array_uintersec_uassoc, zrobić tablicę korzystając z funkcji NuLLa i można jechać
![]() -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:35 |