![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-labamba- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam Apache 2.0.54, php 4.4.2, MySQL 4.0.26 na Windowsie.
Nie potrafie zainstalować PMA 2.8.2... Tworze sobie config.inc.php za pomocą skryptu dołaczonego do tej wersji PMA i umieszczam go w katalogu /pma/config/config.inc.php tak jak jest to powiedziane w dokumentacji... Jednak że po wywołaniu http://localhost/pma nic sie nie dzieje, tzn phpmyadmin nadal twierdzi ze nie ma pliku konfiguracyjnego... Jak to ugryzc? Jestem poczatkujacy w tym temacie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
instalacja
zwróć tam uwagę na link "konfiguracja" -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
-labamba- |
![]()
|
Goście ![]() |
Moj plik konfiguracyjny wyglada tak:
trzymam go w katalogu /phpMyAdmin/config/ po wywolaniu http://localhost/phpMyAdmin pokazuje sie: Witamy w phpMyAdmin 2.8.2 Prawdopodobnie powodem jest brak utworzonego pliku konfiguracyjnego. Do jego stworzenia można użyć skryptu instalacyjnego. Błąd MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1045 - Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: NO) Co moze byc nie tak? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik config.inc.php nie powinien się znajdować w katalogu config tylko w katalogu głównym (w tym samym co index).
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jako kto logujesz się do bazy, co?
ja mam jeszcze takie linijki [na pma 2.7.0]
jeżeli masz jeszcze jakiegoś MySqlAdmina, to zobacz, jakich tam masz użytkowników i jakie są ich hasła/prawa dostępu -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 06:34 |