![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
chciałabym zrobić interaktywny formularz zawierający m.in listę (<select>), lista jest generowana dynamicznie przez php z zawartości tabeli mysql i w ogólności jej zawartość nie jest stała. Po wybraniu jednej z pozycji ("inne") ma się pokazać dodatkowe pole input. Wiem już, że wykonać należy to z wykorzystaniem java script, znalazłam cechy obiektu select, ale zadne nie przedstawia zaznaczonej pozycji co do wartości a tylko co do indeksu (który z uwagi na zmienna zawartość listy może sie zmieniać - stała jest nazwa opcji) Wymyśliłam coś takiego:
Jako że javascript widzę pierwszy raz ![]() Z góry ogromnie dziękuję za wszelką pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod pisany "na gorąco" :]
-------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Jakie to proste jak ktos napisze ![]() Pięknie działa. Jeszcze raz dziękuję. Mam jedno pytanie: czy opcja value <option value="wartosc1"> tekst1 </option> jest niezbedna? zawsze konstruowałam listy wyboru bez niej i wszystko działało ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak mi sie wydaje ze jesli nie ma value="wartosc to za wartosc tego przyjmowane jest to co jest pomiedzy
Kod <option>...</option>
Ten post edytował piotrekkr 13.07.2006, 19:57:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy opcja value <option value="wartosc1"> tekst1 </option> jest niezbedna? zawsze konstruowałam listy wyboru bez niej i wszystko działało ![]() sobie sprawdź:
[pisane na szybko] pozdro ![]() EDIT... ach zapomnialem przycisku submit ![]() Ten post edytował Athlan 14.07.2006, 15:02:25 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
He, he, dzięki.
Aż taka początkująca nie jestem co by sobie submit nie dodać ![]() Ogromne dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Upss,
![]() Zapomniałam się zalogować. Sorki Jeszcze raz dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:53 |