![]() |
![]() |
-Gość_wacek_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
co zrobiłem źle ?
$outt = `dir c:`; echo $out ; komunikat : Warning: shell_exec() [function.shell-exec]: Unable to execute 'dir c:' in c:\Inetpub\wwwroot\rozdzial1\zmienne.php on line 26 Podobno nie działa jak właczony safe mode , lub wyłaczony shell-exec. Safe mode mam wyłoczony a gdzie sprawdzic shell-exec ? Czy jest jescze jakas inna możliwość nie działania tego kodu ? windows xp php 5.1.2 IIS |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Hmm.. raczej jest zablokowana. U mnie lata dobrze
![]() ![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
ale co zablokowane ? ktore
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Wywoływanie funkcji. Sam mówisz, że masz safe mode = off, wiec tylko to zostaje, ale jak sprawdzic, to juz nie wiem...
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-Gość_wacek_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
moze pomoze ktos z zerowki lub podstawowki ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php.ini było to chyba disabled_functions
-------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
-Gość_wacek_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
tylko tyle jest php.ini :
disable_functions = |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może użyjesz exec" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może użyjesz exec" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Moglbys podac jak bys uzyl execa do uruchomienia pliku exe?? Wez napisz jak wykonales to juz i dziala Tobie bo ja to robilem juz na kilka sposobow i niestety nie chce sie uruchomic ![]() Piszcie na email |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:12 |