![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio bardzo często spotykam się z aplikacjami z Ajaxowymi zakładkami wyglądem zbliżonymi do tych z WinXP (np.: http://crystalpage.sourceforge.net/images/users1.jpg - po prawej: general, perms,...).
Czy jest to ogólnodostępny gotowy skrypcik, czy po prostu zbieg okoliczności? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest od cholery skryptow JS do robienia zakladek, wystarczy dodac troche css, i szczypte zdjec tych z winxp, i smacznego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest od cholery skryptow JS do robienia zakladek, wystarczy dodac troche css, i szczypte zdjec tych z winxp, i smacznego ![]() Myślałem po prostu, że jest coś gotowego, super popularnego i większość z tego korzysta. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To chyba wogóle jakas moda prawda? Wszyscy chcą mieć drugi XP w necie
![]() ![]() @nasty_psycho - lepiej sie nie przyznawaj, że dodajesz zdjęcia z XP : ![]() Ten post edytował Cysiaczek 13.07.2006, 10:54:59 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Muszę przyznać, że beta Office 2007 mnie powaliła. Nie udało mi się zainstalować bety Visty, ale jeśli interfejs jest równie dopracowany - system będzie bardzo ciekawy...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie udało mi się zainstalować bety Visty A mi sie udalo i musze powiedziec ze zatkaly mnie szklane i polprzezroczyste okienka i start menu.Wszystko jest tam gdzie byc powino. A o dobioru kolorow juz nie bede mowic ![]() tylko szkoda ze takie wysokie maja wymagania sprzetowe, ale coz cos za cos. Ten post edytował nasty_psycho 13.07.2006, 11:12:35 |
|
|
![]()
|
|
Chętnie bym powalczył, ale nie mam czasu chwilowo. Uwiesza mi się po pierwszym restarcie w trakcie instalacji. Wrrrrrrrrrr
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
A mi sie udalo i musze powiedziec ze zatkaly mnie szklane i polprzezroczyste okienka i start menu. Wszystko jest tam gdzie byc powino. A o dobioru kolorow juz nie bede mowic ![]() [sarkazm] Heh. No prosze - jakbym widział swoje KDE ![]() [/sarkazm] ocenzuruję za Ciebie ActivePlayer -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
@Cysiaczku, radze ci "ocenzurowac" o "porzyczaniu na chwile", bo ja raz malo nie dostalem warna za to
![]() ale mozesz sobie bete z strony MS-a sciagnac Ten post edytował nasty_psycho 13.07.2006, 11:33:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Z krzaków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi sie udalo i musze powiedziec ze zatkaly mnie szklane i polprzezroczyste okienka i start menu. Wszystko jest tam gdzie byc powino. A o dobioru kolorow juz nie bede mowic ![]() tylko szkoda ze takie wysokie maja wymagania sprzetowe, ale coz cos za cos. Jak ma Cie zatkac to zobacz sobie pulpit 3d w novelu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://webfx.eae.net/dhtml/tabpane/tabpane.html -> Demo -> przelacz sobie CSSy
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
http://webfx.eae.net/dhtml/tabpane/tabpane.html -> Demo -> przelacz sobie CSSy ![]() @NuLL: Dzięki, na blogu wrzuciłem link do tapety ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wolę lekkie dla pamięci KDE z dekoracją crystal niż komercyjny wytwór komercjalistów pod tytułem Vista. Nie liczy się wygląd tylko funkcjonalność, a w Vista niewiele zmieni się w tym względzie.
-------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
![]()
|
|
@slash12345 - Popieram Cię w 100%, ale... jaką masz wersję KDE? Też bym chciał, żeby była lekka dla pamięci i wogóle dla kompa
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Z krzaków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@slash12345 - Popieram Cię w 100%, ale... jaką masz wersję KDE? Też bym chciał, żeby była lekka dla pamięci i wogóle dla kompa ![]() Chyba sie pomyliles, dokladnie jest na odwrot. PS. http://www.youtube.com/watch?v=M0ODskdEPnQ |
|
|
![]()
|
|
W czym się pomyliłem? W tym, że środowisko graficzne Windows (nie bardzo masz inne sensowne) jest szybsze niż KDE na Linuksie? Nie sądzę. Różnice na słabym sprzecie sa ogromne w działaniu. Kiedy miałem sprzet klasy celeron(400/566mhz) oraz 64-128 ram, to działanie w KDE było raczej małym koszmarem. Mam na myśli odpalanie np. Kwrite, openoffica, czy nawet zwykłe przeglądanie zawartości dysku przy użyciu konquerora. XP nie ma problemów z wydajnością na starszym sprzęcie. KDE jest ładniejsze, ma większe możliwości, ale na starych komuterach nie wyrabia na zakrętach/. zdecydowałem się na niemal pełne przejscie na to środowisko (wcześniej IceWM) dopiero na procesorze sempron 2600+ 512 ram. Dopiero teraz mogę korzystać ze wszystkich dobrodziejstw KDE.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
Mowiac o srodowisku graficznym masz oczywiscie namysli Lunie ?
Ja na maszynie cel 333 i 64 ramy odpalalem kDE 3. ( juz niepamietam ile dokladnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
No to nie wiem jak Ty instalowałeś tą winde
![]() Jest jeszcze jedna możliwość, której oba jnie wzieliśmy pod uwagę - który XP? Ten z SP2, czy ten bez? Ten z SP2 to faktycznie nie nadaje sie na takie maszyny (trzeba 500mhz+ 128 ram do pracy). -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja wiem, ze to jest Hydepark, ale zaczyna sie robić offtopik - jak checie podyskutować o wyższości KDE nad Luną czy odwrotnie, to zapraszam na PW.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:18 |